Comunitatea Regională Penticostală din Arad își exprimă indignarea, într-un comunicat de presă publicat luni, față de organizarea la Timișoara a primei săptămâni „Pride” (Mândrie) de promovare a minorităților sexuale, în perioada 3-9 iunie 2019, în contextul mai larg al auto-proclamării lunii iunie ca „LGBT Pride Month”.
 
„Credincioșii creștini penticostali împreună cu pastorii din Comunitatea Regională Penticostală, aflând că în orașul martir Timișoara se organizează evenimentul PRIDE Week al comunității LGBTQ+, își exprimă indignarea față de scopul și valorile promovate de acesta.

Respectăm convingerile personale ale individului, și manifestarea acestora într-un cadru privat, dar afirmarea în spațiul public a ceeace în viziunea creștină este imoral, este o acțiune profund dăunătoare sănătății spirituale a neamului românesc.

O astfel de manifestare nu poate fi deloc asociată cu Timișoara – Capitală Culturală Europeană, deoarece promovarea mișcării LGBTQ+, nu reprezintă un act de cultură, ci un demers menit să distrugă familia, valorile ei, și în final societatea.

Este o jignire adusă multor etnii și religii care conviețuiesc de veacuri în spațiul bănățean, frumos și pașnic, de către un grup restrâns de indivizi, care afirmă ca scop al acțiunilor lor: „schimbarea mentalității învechite”. Considerăm că schimbarea pe care o solicită aceștia reprezintă un demers discriminatoriu și ofensator față de societatea românească bazată pe etică, moralitate și valori culturale perene, preluate din Cuvântul lui Dumnezeu.

Având în vedere faptul că de aici a pornit scânteia revoluției care a schimbat istoria României, și faptul că, atunci în decembrie 1989, s-a vorbit despre asanarea morală a spațiului românesc, prin cultivarea valorilor creștine și întoarcerea către Dumnezeu, evenimentele din această săptămână, sunt un afront la adresa Creatorului fiecărui om, și o sfidare a celor care și-au riscat viața pentru libertate.

Credincioșii penticostali vor continua să se roage lui Dumnezeu pentru binele cetății, căutând să păstreze neîntinate valorile creștine în care este înrădăcinată societatea românească”, se arată în comunicatul dat publicității luni de președintele Comunității Regionale Penticostale Arad, pastorul Ioan Filip.

ActiveNews a relatat despre organizarea la Timișoara a unei serii de evenimente zilnice de promovare a minorităților sexuale în săptămâna ulterioară Zilei Internaționale a Copilului.
 
Săptămâna Mândriei celor de altă orientare sexuală a debutat luni în orașul de pe Bega prin vernisajul unei expoziții de lucrări ale artiștilor locali despre comunitatea LGBTQ, urmată marți de o conferință despre drepturile persoanelor LGBTQI+ și parteneriatul civil.
 
Săptămâna PRIDE TM este implementată de organizația Identity.Education, cu sprijinul Timișoara2021 (Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2021) și MozaiQ (organizație comunitară a LGBTI) prin Fondul Comunitar local.
 
„Luna Diversității” a fost salutată inclusiv de președintele american Donald Trump și promovată de Google Doodle, logo-ul motorului de căutare Google (care își actualizase tema și cu ocazia Alegerilor Europarlamentare).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews