ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea Regională Penticostală din Arad își exprimă indignarea, într-un comunicat de presă publicat luni, față de organizarea la Timișoara a primei săptămâni „Pride” (Mândrie) de promovare a minorităților sexuale, în perioada 3-9 iunie 2019, în contextul mai larg al auto-proclamării lunii iunie ca „LGBT Pride Month”.
 
„Credincioșii creștini penticostali împreună cu pastorii din Comunitatea Regională Penticostală, aflând că în orașul martir Timișoara se organizează evenimentul PRIDE Week al comunității LGBTQ+, își exprimă indignarea față de scopul și valorile promovate de acesta.

Respectăm convingerile personale ale individului, și manifestarea acestora într-un cadru privat, dar afirmarea în spațiul public a ceeace în viziunea creștină este imoral, este o acțiune profund dăunătoare sănătății spirituale a neamului românesc.

O astfel de manifestare nu poate fi deloc asociată cu Timișoara – Capitală Culturală Europeană, deoarece promovarea mișcării LGBTQ+, nu reprezintă un act de cultură, ci un demers menit să distrugă familia, valorile ei, și în final societatea.

Este o jignire adusă multor etnii și religii care conviețuiesc de veacuri în spațiul bănățean, frumos și pașnic, de către un grup restrâns de indivizi, care afirmă ca scop al acțiunilor lor: „schimbarea mentalității învechite”. Considerăm că schimbarea pe care o solicită aceștia reprezintă un demers discriminatoriu și ofensator față de societatea românească bazată pe etică, moralitate și valori culturale perene, preluate din Cuvântul lui Dumnezeu.

Având în vedere faptul că de aici a pornit scânteia revoluției care a schimbat istoria României, și faptul că, atunci în decembrie 1989, s-a vorbit despre asanarea morală a spațiului românesc, prin cultivarea valorilor creștine și întoarcerea către Dumnezeu, evenimentele din această săptămână, sunt un afront la adresa Creatorului fiecărui om, și o sfidare a celor care și-au riscat viața pentru libertate.

Credincioșii penticostali vor continua să se roage lui Dumnezeu pentru binele cetății, căutând să păstreze neîntinate valorile creștine în care este înrădăcinată societatea românească”, se arată în comunicatul dat publicității luni de președintele Comunității Regionale Penticostale Arad, pastorul Ioan Filip.

ActiveNews a relatat despre organizarea la Timișoara a unei serii de evenimente zilnice de promovare a minorităților sexuale în săptămâna ulterioară Zilei Internaționale a Copilului.
 
Săptămâna Mândriei celor de altă orientare sexuală a debutat luni în orașul de pe Bega prin vernisajul unei expoziții de lucrări ale artiștilor locali despre comunitatea LGBTQ, urmată marți de o conferință despre drepturile persoanelor LGBTQI+ și parteneriatul civil.
 
Săptămâna PRIDE TM este implementată de organizația Identity.Education, cu sprijinul Timișoara2021 (Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2021) și MozaiQ (organizație comunitară a LGBTI) prin Fondul Comunitar local.
 
„Luna Diversității” a fost salutată inclusiv de președintele american Donald Trump și promovată de Google Doodle, logo-ul motorului de căutare Google (care își actualizase tema și cu ocazia Alegerilor Europarlamentare).