ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un chinez din Shenzhen, în vârstă de 50 ani, a câștigat o vacanță de o săptămână pentru două persoane în județul Bistrița-Năsăud, participând la un concurs radio.
 
Liu Fajian din orașul Shenzhen a venit în nordul României, însoțit de soția sa, vrând să afle mai multe despre această zonă a țării. Concursul a fost organizat de Radio România Internațional, cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița, 

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a precizat pentru Agerpres că cel care a câștigat concursul este un om de afaceri chinez, care ascultă postul de radio amintit cu regularitate și care, până acum, nu a ajuns niciodată în această zonă a țării noastre.
 
Pentru a se înscrie în concurs, Liu Fajian a avut de răspuns la trei întrebări: care este reședința județului Bistrița-Năsăud, cum se numește lacul artificial de la poalele Munților Călimani și ce personaj celebru de roman și film își leagă numele de acest județ.
 
Cele trei răspunsuri corecte - Bistrița, Colibița și Dracula - i-au adus chinezului oportunitatea de a vizita toate aceste locuri și de a se întâlni cu autoritățile locale.