ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din Craiova dă viață obiectelor vechi găsite în podul bunicii, cele mai spectaculoase realizări fiind expuse spre vânzare în cadrul Târgului "Creative Buzz", cel mai colorat festival handmade din Sibiu.

Silvia Stoica pare să fi venit la Festivalul Handmade din Sibiu cu casa în spate: căni vechi, telefoane, chitări, cutii de podoabe, sticle de sifon sau mese de salon. Toate par să fi fost aduse din altă epocă.

"Sunt o mare iubitoare de obiecte vechi, cu amprentă națională, cu motive românești. Le dau o altă viață. Le găsesc pe internet, caut foarte mult. Multe le am din podul bunicii. Stau într-o casă veche, monument istoric și mai găsesc unele obiecte prin pod. Altele le aduc din Irlanda sau de prin alte țări, pe unde mă mai duc", a povestit Silvia Stoica, creator expozant la Festivalul din Sibiu.

Întrebată ce vinde cel mai bine, Silvia Stoica spune că la mare căutare sunt sticlele de sifon.

"Știți că înainte erau fasonate, li se punea anul. Exact anul acela îl pun și eu pictat. Folosim metode de învechire, dar și alte metode. Bine se vând și cănile de email, la fel și cănile rustice. Am făcut căni rustice în stil victorian. Suportul de ziare se vinde bine. I-am dat un aer romantic. Lămpile de gaz au trecere, dar le găsesc foarte greu”, spune Silvia Stoica, potrivit Mediafax.

"Eu am ieșit la pensie. Făceam asta cu copiii cu nevoi speciale. Ieșind la pensie am avut în plan să îmi fac un magazin cu obiecte vechi, de antichități. Am stat într-o casă veche și acolo am avut o grămadă de obiecte: scaune, noptiere. Mi-am propus ca la pensie asta să fac: să le dau acelor obiecte o altă viață, o nouă viață", spune Silvia Stoica.