ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetatorii au găsit fragmente osoase arse și cenușă într-un sac aflat într-o pădure de lângă Caracal, rămășițe despre care Gheorghe Dincă susține că ar aparține tinerei dispărute în luna aprilie, Luiza Melencu, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, potrivit Agerpres. Principalul suspect în cazul disparițiilor de adolescente de la Caracal le-a arătat procurorilor pădurea în care pretinde că a ascuns urmele crimei din aprilie, deși anterior indicase râul Olt, apoi Dunărea, unde nu s-a găsit nimic la cercetările precedente. 

„Am continuat cercetarea la fața locului și la domiciliul inculpatului și, de asemenea, a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a indicat un sac, care conținea fragmente osoase arse și cenușă. Aceasta trebuie cernită pentru a putea vedea ce resturi mai sunt acolo. El așa a declarat, că este trupul Luizei. Până nu avem testele de laborator nu ne putem pronunța. El a revenit cu noi precizări. Sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice ce urmează să fie procesate. Probele sunt ridicate și vor fi trimise spre expertizare (...) Aceste fragmente osoase au fost găsite într-un sac”, a declarat Mihaela Porime, adăugând că Gheorghe Dincă susține că recurs în cazul Luizei Melencu la aceeași procedură ca și în cazul Alexandrei Măceșanu: a omorât-o în casă, după care i-a ars corpul.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a DIICOT, în prezent nu sunt indicii că ar mai exista și alte victime în afară de Luiza și Alexandra, iar despre testul cu detectorul de minciuni, procurorul de caz va decide dacă Gheorghe Dincă va mai fi supus și acestei probe. Pentru moment, anchetatorii se concentrează pe cercetarea la fața locului. 

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat luni că polițiștii care cercetează disparițiile de adolescente de la Caracal sunt „unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române”, însă informații despre anchetă pot oferi doar procurorii DIICOT care coordonează cercetările la fața locului, informează Agerpres.

„Vă asigur că avem în teren, la această oră, unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai Poliției Române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri: poliție judiciară, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și analiza informațiilor. (...) Avem în teren 46 de polițiști de combatere a criminalității organizate, 23 de criminaliști de la INC (Institutul Național de Criminalistică - n.r.), 26 din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, 27 de la operațiuni speciale, 19 de la Direcția de Investigații Criminale, 8 de la Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, 51 de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, 17 de la Inspectoratul de Poliție Județean Dolj”, a declarat luni Mihai Fifor, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.