ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile locale din Găești  au anunțat că intenționează să să înființeze, în 2016, Muzeul ''Gheorghe Zamfir'', în orașul natal al artistului, și vor depune în acest sens un proiect pentru a obține fonduri europene.

Primarul din Găești, Gheorghe Grigore, a declarat, luni, că muzeul va fi amenajat în fostul sediu al Primăriei Găești, clădire monument istoric.

''Avem fostul sediu al primăriei, unde actualmente stau cu chirie acolo compania de apă și asociații de proprietari. Clădirea este monument istoric și suntem în faza de proiectare și vrem să depunem proiectul pentru a obține fonduri europene. Acolo vrem să facem Muzeul 'Gheorghe Zamfir'. Vrem să facem acolo și o școală națională de nai'', a precizat primarul din Găești, Gheorghe Grigore pentru Agerpres.

Consiliul Local Găești a aprobat o hotărâre privind înființarea muzeului. Pe o suprafață de circa 300 de metri pătrați, în muzeu vor fi expuse diplome și medalii primite de-a lungul timpului de Gheorghe Zamfir, discuri, manuscrise, compoziții muzicale, instrumente muzicale, tablouri și icoane, dar și alte obiecte.

''Va fi Muzeul 'Gheorghe Zamfir', deja a fost inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local de către consilierul Aurel Bojin, care a fost aprobat în consiliul local. Demarăm acțiunea. Noi am început și Festivalul 'Gheorghe Zamfir', care anul trecut a fost o reușită de excepție. Gheorghe Zamfir și-a dat acordul pentru muzeu. Ca exponate... gândiți-vă dumneavoastră că dânsul are o adevărată colecție, are medalii, discuri, de ordinul miilor. Și este dispus să le prezinte publicului la muzeu. Este găeștean, născut aici, ne-a făcut mândrie mare pentru oraș peste tot, de aceea și noi am considerat că este normal să îi facem un festival aici, care s-a bucurat de o reușită extraordinară'', susține primarul din Găești, Gheorghe Grigore.