ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kovacs Jeno, edilul municipiului Carei, a confirmat printr-un document că în perioada 2000-2015, primăria oraşului nu a acordat niciun leu pentru manifestări de sărbătorire a Zilei Naționale a României, scrie Dan Tănasă.

În Carei locuiesc 8.000 de români, circa 38% din populaţia oraşului. De Ziua Națională a României, primarul din Carei nu arborează nici măcar drapele naționale în oraș, așa cu îi cere legea.

 

"Cum este posibil ca un municipiu din România să nu aibe de 15 ani o sumă prevăzută în bugetul local pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României? Până unde poate merge șovinismul maghiar în lupta sa mizeră de umilire a românilor? Până unde poate merge complicitatea prefectului sau a președintelui Consiliului Județean Satu Mare cu acest personaj sinistru care conduce primăria Carei? Cum este posibil ca un membru UDMR să le refuze românilor din Carei bucuria sărbătoririi Zilei Naționale?", se întreabă autorul.