ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 100 de persoane au protestat marți la Cluj-Napoca față de evacuările forțate și de prețurile prea mari pe care le suportă chiriașii. Marcând și faptul că 17 decembrie este Ziua Împotriva Evacuărilor, zeci de persoane au organizat un marș pe străzile din centrul Clujului, unde au strigat „Dă, Doamne, să dispară piața imobiliară”, potrivit Mediafax.  

Susținătorii cauzei chiriașilor s-au adunat marți pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, afișând mesaje împotriva evacuărilor și a prețurilor practicate de piața imobiliară clujeană: „Solidaritate între evacuați și chiriași”, „Opriți evacuările forțate!”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Locuirea e un drept, nu un privilegiu” ș.a. Oamenii au mărșăluit, pe trotuar, pe traseul: Bulevardul Eroilor - Piața Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie - Prefectura Cluj - Piața Unirii - strada Memorandumului - strada Moților.

„A venit timpul ca, împreună, evacuați și chiriași, să ne cerem drepturile în Cluj-Napoca, orașul chiriilor nebune. Trebuie să ne arătăm solidari împotriva chiriilor prea mari”, a declarat pentru Mediafax unul dintre organizatorii marșului de solidaritate.

Acesta consideră că soluții pentru practicarea chiriilor prea mari ar putea fi înghețarea prețului acestora printr-o decizie a Consiliului Local sau supraimpozitarea proprietarilor și a dezvoltatorilor imobiliari care închiriază mai multe apartamente.

Protestatarii au evocat și modul în care, în urmă cu 9 ani, circa 350 de etnici romi au fost evacuați cu forța de pe strada Coastei și relocați la periferie, în apropierea rampelor de deșeuri ale municipiului Cluj-Napoca.