O fotografie de la un meci de hochei din România a  devenit extrem de cunoscută pe internet după ce în timpul partidei ar fi fost arborate două steaguri: cel al Ungariei și cel al Ținutului Secuiesc.

Imaginea  ar fi fost surprinsă la Patinoarul Cârța din județul Harghita și a fost postată în mediul online duminică seara pe pagina Ultras Steaua Bucuresti 1947.

La văzul imaginii în care apar cele două steaguri, internauții au reacționat extrem de dur, cu toții fiind uimiți de faptul că într-un patinoar din România a fost arborat steagul Ungariei și nu cel al României, cum ar fi și firesc.

Reporterii Vocea Transilvaniei au demarat o investigaţie menită să descopere motivul pentru care la un meci ar fi fost arborate cele două steaguri și de ce lipsește steagul României. 

Cum la descrierea fotografiei scrie că ar fi vorba despre „Patinoarul Cârța” prima persoană contactată a fost chiar managerul acestui patinoar.

„Să știți că în fotografie nu este patinoarul de la Cârța, este cel de la Gheorgheni. Într-adevăr steagurile respective au fost arborate și la noi anul trecut, dar a fost arborat și un steag al României, toate cu ocazia campionatului maghiar la care avem și noi reprezentanți la două categorii de vârstă. Deci la noi au fost anul trecut arborate toate trei”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei Attila Nagy, managerul Patinoarului Cârța.

Attila Nagy a mai subliniat faptul că Patinoarul Cârța este cel mai longeviv din România, fiind primul inclus în 2009 în "Programul Naţional de construire de patinoare”, lansat şi aprobat de Guvernul României. 

Cât despre Patinoarul Gheorgheni, managerul acestuia, doamna Siklodi Piroska, a fost extrem de directă:

„Noi acum nu avem niciun steag arborat. Nu arborăm steaguri în general la meciuri. Dar, este posibil să fi fost un meci al Ținutului Secuiesc cu Ungaria, din aprilie 2015, la care totuși s-au pus cele două steaguri. S-a organizat un meci demonstrativ, la care au participat selecționata formată din jucători de la SC Miercurea Ciuc și ProGym Gheorgheni și selecționata Ungariei formată tot din jucători de la mai multe cluburi”,  a declarat, managerul Patinoarului Gheorgheni, Siklodi Piroska.

Mai mult, Siklodi Piroska a subliniat faptul că înțelege reacțiile internauților, dar că acestea nu au cum să fie evitate pentru că, de cele mai multe ori, secuii sunt cei care le provoacă.

„Noi secuii, avem o vorbă: ‘Nu e nevoie să ne facă cineva rău, ne facem singuri’”, a mai spus printre zâmbete Siklodi Piroska.


 

Patinoarul Carta, Jud Harghita, Romania !??!

Posted by Ultras Steaua Bucuresti 1947 on Sunday, September 27, 2015

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews