ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o săptămână de la momentul în care Gabriela Firea era huiduită cu patimă pe Arena Națională, la doi pași de Simona Halep, continuă să curgă comentariile despre această situație greu de digerat pentru edilul capitalei.
 
Pe alocuri însă, ideile aruncate în acest conflict sunt de-a dreptul ridicole. Primarul Firea, într-o răbufnire nervoasă, ne-a anunțat că reacția de ostilitate la adresa sa a fost provocată de "echipe de cetățeni cu venin plasate strategic printre oamenii decenți” și de „aparatul sorosist de propagandă” care, astfel, a dorit să compromită evenimentul. Potrivit primarului, tot ce s-a petrecut acolo a fost un atac premeditat la adresa sa, ea având, de altfel, cele mai curate intenții, atunci când a organizat această acțiune.
 
Primarul Firea nu s-a gândit însă la un singur lucru și anume că poate acelor oameni li s-a suit sângele la cap când au văzut-o pe scenă și au luat-o cu huo la modul cel mai sincer și spontan. Primarului Firea nu i-a trecut prin minte nici o clipă că poate printre cei care au huiduit-o "cu venin” sunt mulți dintre cei care asudă zilnic în autobuzele RATB lipsite de aer condiționat. Sau poate au fost dintre cei care își distrug nervii în imposibilul trafic bucureștean.

Ori poate sunt cetățeni ai Bucureștiului care au remarcat că PMB, prin anexa sa ALPAB, a dat zeci de aprobări pentru construcție de bodegi și magazine în parcul Herăstrău care mai e și monument istoric protejat. Ar fi putut fi și locuitorii din Colentina unde oamenilor li s-a furat efectiv acum 20 de ani o bucată de stradă și unde o renumită tavernă a primit dreptul de a-și face parcare exact sub semafor. Sau, cine știe, poate printre huiduitorii domniei sale au fost oameni care s-au săturat până în vârful urechilor de derogările urbanistice oferite de PMB samsarilor imobiliari puși pe schilodit orașul. 
 
Aș băga mâna-n foc că printre neprietenii doamnei Firea s-au aflat și unii dintre cei 400 de oameni, nebăgați în seamă de PMB, care contestă public proiectul Jimbolia 103 prin care PMB a acceptat realizarea unui PUZ pentru construcție de blocuri între case. Sau or fi fost locuitori din str Neajlovului unde, tot ca urmare a competenților angajați ai primăriei, care au aprobat unul dintre cele mai aberante PUZ-uri din istoria PMB, oamenii au ieșit în stradă ca la 1907 iar acum se judecă cu samsarii imobiliari care, ținuți în brațe de primărie, vor să le facă țăndări cartierul. Sau or fi fost oameni din zona Laromet care au constatat cu maximă surprindere că primăria capitalei a eliberat autorizație de construcție pentru AFI care va ridica blocuri turn într-o zonă protejată, la 2 pași de culoarul de zbor spre aeroportul Otopeni.
 
E inutil să vă amintesc, doamnă primar, că toate aceste calamități urbanistice, unele numite șmecherește „derogări”, poartă semnătura dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră din primărie. Și am punctat aici doar câteva exemple dintr-un noian, doamna primar. Dezastrul e mult mai mare iar în vârful acestor stări de fapt se află, exact ca un paratrăsnet, primarul capitalei. Și înca ceva : un primar e uns în fruntea urbei ca să le facă viața mai ușoară celor care plătesc taxe nu ca să le mănânce zilele.