ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Produse Tradiționale și Meșteri Populari din incinta Muzeului Țăranului Român se va desființa, anunță jurnalistul Stelian Tănase pe blogul său.

Acesta afirmă că decizia ar fi fost luată de către noua conducere a Instituției, în frunte cu directorul interimar Liliana Pasima.

„Noua directoare a MTR Liliana Pasima instalată ca interimar de citeva zile (marți, 16 august) -” nu mai dorește ca în curtea ei să se mai organizeze așa ceva, o batjocură!” – ar fi zis, cu trimitere la vechiul director Virgil Nițulescu – cum ne spun mai mulți expozanți", scrie fostul director al TVR.
 
Tănase susține că menirea MȚR este tocmai aceea de a promova arta și cultura tradițională și decizia este în opoziție cu acest principiu.
 
Pe de altă parte, realizatorii unui blog intitulat sugestiv, MȚR Leaks, susțin că târgul respectiv era organizat de prietenii fostului director Nițulescu și ridica numeroase suspiciuni.

„S-a mai întîmplat ca în curte să se țină același tîrg pe care prietenii managerului îl organizează de trei ani și ceva. Un tîrg care trezește de fiecare dată suspiciuni: unii tîrgoveți nu primesc din partea organizatorilor chitanțe pentru taxele de participare; în tîrg s-ar părea că se face trafic cu obiecte vechi, unele cu proveniență incertă sau dubioasă (gura tîrgului spune că au fost tranzacționate o stelă funerară de secol III din Dobrogea, o Biblie veche, o icoană de secol XIV, dar probabil vor mai fi fost și altele), muzeul dînd credit astfel unui fenomen pe care poliția de la secția 1 sector 1 l-ar fi semnalat atunci cînd tîrgul cu o parte din participanții anticari, dar cu alți organizatori, se ținea în scuarul Parcului Kiseleff; tîrgul propune o ofertă gastronomică pregătită la foc deschis, foarte aproape de bisericuța de lemn (monument istoric de sec. XVIII), în condițiile în care căile de acces pentru mașinile de pompieri în caz de incendiu sînt cel mai adesea blocate", scrie pe MȚR Leaks.

Șase filme-document la MȚR și cinci seri la TVR2 în lumina Taborului