ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afaceristul Iosif Armaș a fost ridicat de procurorii DIICOT într-un dosar de fraudă în care prejudiciul se ridică la 123 de milioane de lei. Este vorba despre devalizarea complexului turistic de la Băile Herculane. Procurorii DIICOT, alături de  polițiști de la Crimă Organizată Caraș-Severin și ofițeri DGA au descins la peste 20 de adrese din București, Băile Herculane și Timișoara.

Anchetatorii investighează modul în care SC Argirom International SA a acționat după ce a cumpărat pachetul majoritar de la SC Hercules SA, companie în portofoliul căreia ajunseseră majoritatea hotelurilor din stațiunea Băile Herculane.

Iosif Armaș și alte 21 de persoane sunt anchetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă. Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi scos bunuri ale SC Hercules SA din patrimoniul societății și le-ar fi vândut, însușindu-și sumele de bani obținute. Imobilele înstrăinate în mod fraudulos ar fi: hotelurile Roman, Hercules, Ferdinand, Diana, Afrodita,  Decebal – sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2, Traian – Pavilionul 1, precum și complex de edificii – cazinou, sanatoriul militar cu curte și baie pentru militari, clădire Băi Termale Apollo, clădire Baia Termală Hebe, spital pentru militari și ofițeri – Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear – Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), Băile Neptun,Venera și Diana, sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12, clădire IBTH – birouri, hotel, clădire sediu nou, pădure în Domogled cu Fabrică de Gheață, pădure la Cerna cu restaurant ”Grota Haiducilor”.