Afaceristul Iosif Armaș a fost ridicat de procurorii DIICOT într-un dosar de fraudă în care prejudiciul se ridică la 123 de milioane de lei. Este vorba despre devalizarea complexului turistic de la Băile Herculane. Procurorii DIICOT, alături de  polițiști de la Crimă Organizată Caraș-Severin și ofițeri DGA au descins la peste 20 de adrese din București, Băile Herculane și Timișoara.

Anchetatorii investighează modul în care SC Argirom International SA a acționat după ce a cumpărat pachetul majoritar de la SC Hercules SA, companie în portofoliul căreia ajunseseră majoritatea hotelurilor din stațiunea Băile Herculane.

Iosif Armaș și alte 21 de persoane sunt anchetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă. Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi scos bunuri ale SC Hercules SA din patrimoniul societății și le-ar fi vândut, însușindu-și sumele de bani obținute. Imobilele înstrăinate în mod fraudulos ar fi: hotelurile Roman, Hercules, Ferdinand, Diana, Afrodita,  Decebal – sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2, Traian – Pavilionul 1, precum și complex de edificii – cazinou, sanatoriul militar cu curte și baie pentru militari, clădire Băi Termale Apollo, clădire Baia Termală Hebe, spital pentru militari și ofițeri – Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear – Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), Băile Neptun,Venera și Diana, sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12, clădire IBTH – birouri, hotel, clădire sediu nou, pădure în Domogled cu Fabrică de Gheață, pădure la Cerna cu restaurant ”Grota Haiducilor”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews