ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În comuna Giroc, din județul Timiș, clopotele se aud de două ori, din curtea bisericii și din curtea primarului. Mergând pe principiul "am bani, pot face orice", edilul și-a ridicat "o biserică" numai pentru familia lui, pe care a amplasat-o în grădină, lângă piscină.

Primarului din Giroc i s-a părut mai comod și normal să facă nunțile și botezurile familiei la doi pași. Ba a mai avut și ambiția ca Mitropolia să-i recunoască "biserica", ce a costat 50.000 de euro. Evident, a rămas numai cu dorința, Mitropolia refuzând să-i sfințească construcția.

„Sper să fie așa și botezurile, și căsătoria fetei celei mici”, a spus primarul Ionel Toma.

Gestul primarului a stârnit discuții vii printre localnicii de la Giroc.

„Nu mi se pare ok să bată clopotul de două ori”, a spus un localnic.

Soția primarului închide însă repede gurile care spun vorbe pe care nu vrea să le audă.

„N-am făcut bordel, n-am făcut birt, n-am făcut altceva decât pentru sufletul nostru. Pe noi ne cheamă Toma și în cinstea Sfântului Toma am făcut biserica”, a spus Ana Toma.

Clădirea căreia îi spune primarul „biserică" este însă o simplă casă pentru Mitropolia Banatului.

„Eu nu am cunoștință de biserica ridicată în curtea domnului primar. Nu aparține de Parohia Ortodoxă Giroc”, a spus Lucian Florea, reprezentantul Mitropoliei Banatului, potrivit digi24.ro.

Primarul de la Giroc spune că a ridicat clădirea căreia îi spune biserică din economiile familiei. Când a construit-o, primarul avea un salariu de aproape 2.400 de lei pe lună. Potrivit declarației sale de avere, el mai deținea 11 terenuri și sume importante provenite din vânzarea unor proprietăți. Ionel Toma este primar la Giroc de 10 ani.