ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Castelul Brâncoveanu din Breaza ar putea fi dărâmat de actualul proprietar, care are de gând să ridice un supermarket în locul lui, informează Digi24.

Castelul, ale cărui fundații au fost puse acum 174 de ani, ar putea fi salvat dacă ar ajunge pe lista ,,Monumentelor Istorice de Patrimoniu", demers pe care nu l-a întreprins nicio autoritate până în prezent.

Localnicii au organizat un protest și cer autorităților să salveze vestigiul.

Castelul a fost construit de Domnitorul Gheorghe Bibescu (1843-1848), pe locul unui fost conac aparținând Cantacuzinilor, a avut ca ultim locuitor nobil pe Prințul Mihail Bibescu Basarab Brâncoveanu.

În anul 1947 clădirea a fost confiscată de comuniști și devine spital TBC, apoi Hotelul Parc. Este singura pagina de istorie a orașului Breaza, unica clădire în care a locuit un domnitor în acest oraș, unicat în stilul arhitectural în această zona.  

Monumentul istoric nu este trecut în lista ,,Monumentelor Istorice de Patrimoniu", clasare ce trebuie făcută de către consiliul local și primar.