ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi studenţi din Timişoara îşi petrec vacanţa de vară în laborator ca să perfecteze pantofii viitorului. Au făcut deja un prototip şi îl testează. Pantofii fac masaj, numără paşii, îi atenţionează pe cei care nu calcă corect şi sunt controlaţi prin smartphone.

Atunci când utilizatorul pășește, pe telefon se văd punctele în care acesta exercită presiune, explică studenți. La fiecare pas, pantofii vibrează și masează picioarele posesorului. Inventatorii pantofilor care îmbină utilul cu plăcutul sunt doi studenți la Politehnică, Lucian și Alex. Timp de o lună, ei au lucrat la branțul cu senzori și la programul ce transmite informația din șosete, pe telefonul mobil.

„O dată ce branțurile sunt introduse în pantofi, aplicația începe să măsoare numărul de pași. Spre exemplu, dintr-un căpat în altul al biroului, aplicația îmi arată că am făcut exact șase pași”, potrivit digi24.ro.

„În afara de numărul de pași pe care îl face utilizatorul, mai putem identifica anumite modele, spre exemplu modelul unei sărituri sau modelul unor persoane care nu pășesc corespunzător”, explică Lucian Teodorescu, student.

Alex s-a ocupat de comenzile ce sunt transmise către telefonul mobil. Pantofii l-au ajutat și pe el să descopere că are o problemă medicală.

„Pentru persoanele care conduc e foarte obositor să stai cu piciorul pe pedală și tocmai de aceea am pus și niște motoare care vibrează și îți fac masaj”, spune Alexandru Gălușcă, student.

Specialiștii în medicina sportivă recunosc și ei utilitatea aplicației și se gândesc deja să o introducă în antrenamentele sportivilor.

O pereche va costa aproximativ 500 de lei.