ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentul muzical se desfăşoară de la sfârşitul acestei luni în Cluj-Napoca, în parteneriat cu centrele regionale și județene de transfuzii. Câteva evenimente speciale sunt organizate şi la Bucureşti.

"Organizatorii festivalului Untold din nordul României le oferă spectatorilor reduceri dacă donează sânge înainte să cumpere bilete", notează The Guardian despre iniţiativa inedită.

"În perioada 14 – 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la Abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toți cei care vor dona sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival", informează organizatorii, potrivit tvr.ro.

După donare, utilizatorii trebuie să completeze un formular online, în care vor preciza un cod de donator. Primesc electronic un alt cod pentru reducerea de care beneficiază.

Festivalul se desfăşoară în perioada 30 iulie - 2 august, în Cluj-Napoca şi Bucureşti. Cei care donează sânge până pe 24 iulie în unul din cele 42 de centre din ţară primesc o reducere de  30%. Donatorii din centrele mobile instalate în Bucureşti şi cei de la centrul de transfuzii din Cluj-Napoca vor primi bilete gratuite pentru o zi de festival.

45 de persoane donaseră deja sânge în primele ore ale campaniei.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva", spune Krisztina Fejer, o tânără din Cluj, care urma să doneze sânge pentru prima dată.

"E o campanie bună şi sper că oamenii vor continua să doneze sânge şi după festival, chiar dacă nu vor mai fi recompensaţi pentru asta".

"Ne gândeam cum să folosim mitul lui Dracula şi după ce am văzut pe ce loc se plasează România la donarea de sânge am avut această idee", a declarat managerul de PR, Ştefana Giurgiu.

România se află pe penultimul loc în Europa privind numărul de donatori de sânge, potrivit datelor oficiale.