ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situațiile tensionate dintre țigani și români par să se înmulțească. După ce săptămâna trecută, mai mulți țigani au făcut scandal într-un local din Timișoara, acum la Dărmănești în județul Bacău, locuitorii reclamă faptul că romii din localitate sunt din ce în ce mai agresivi.

Peste o sută de localnici din Dărmănești s-au întâlnit cu primarul și reprezentantul poliției din oraș pentru a reclama problemele cu care se confruntă.

Conform presei locale, cele mai multe nemulțumiri sunt legate de comunitatea de romi, cetățenii reclamând că aceștia au devenit din ce în ce mai agresivi.

O femeie a relatat cum fiica ei a fost atacată pe stradă de niște romi.

„Intr-o seară fiica mea, când venea de la serviciu, a fost atacată pe stradă de un rom care a vrut să-i ia geanta și haina de pe ea. S-a prins de un stâlp cu ambele mâini si a strigat cât a putut. A venit acasa speriată și răgușită”, a spus femeia, pe nume Aneta Gabor.

Un alt cetățean a povestit că niște țigani i-au dărâmat poarta și i-au spart geamul, iar forțele de ordine s-au făcut nevăzute.

„Am avut un conflict cu ei, am chemat politiștii, dar au plecat imediat și atunci ei au venit iar, mi-au dărâmat poarta și mi-au spart geamul la casă. Am sunat la Poliție de două ori și nici măcar nu au mai răspuns la telefon. Cum se poate comenta situația asta? Iși face datoria Poliția Română?”, s-a întrebat bărbatul care a mai spus că fiul său a fost scuipat de niște romi doar pentru că ar fi mers pe asfaltul lor.

Dar cel mai grav caz s-a petrecut atunci când niște țigani au dat foc unei căruțe, cu tot cu oamenii din ea.

„Veneam acasă cu căruța cu fân și am trecut pe la dânșii prin față. Pe o parte de drum erau adulți, pe cealaltă copii. Pentru că în urmă cu două săptămâni ne-au luat din spatele căruței o greblă și o furcă soția a zis că se uită să vadă dacă nu iau din nou ceva și când s-a întors a iesit flacăra din spate. A apucat să strige că ne-au dat foc, am oprit, ne-am dat jos și am dezlegat caii. Daca nu vedea luam foc cu totul”, a spus Petre Imbre.

Autoritățile din orașul în care aproape 50% din locuitori sunt de etnie romă au promis că vor înființa patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi, pentru a stăvili situația.