ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Dincă, fiul lui Gheorghe Dincă din Caracal, a fost audiat marți de agenții Secției 2 a Poliției Capitalei, în urma sesizării făcute prin apel la 112 de un jurnalist care a pretins că el și colegii lui ar fi fost loviți de bărbatul căruia doreau să-i adreseze întrebări, informează Digi FM. Scenele au avut loc câteva ore mai târziu după ce Daniel Dincă și-a vizitat tatăl în arest.

Reporterul și cameramanul postului România TV, audiați la rândul lor de polițiști, se deplasaseră marți la Consiliul Național al Audiovizualului (C.N.A.), unde membrii familiei Dincă veniseră să depună plângere pentru ceea ce ei consideră a fi nedreptăți din partea presei. La ieșirea de la C.N.A., reporterii trimiși în teren au încercat să obțină declarații din partea lui Daniel Dincă, acesta refuzând să comunice iar, în urma insistențelor, afișând un comportament violent. Sora lui a încercat să îl calmeze, dar el și-a pierdut cumpătul și i-a bătut pe membrii a două echipe de filmare, afectându-le și aparatura.

Potrivit televiziunii Antena3, inclusiv reporterul acesteia a fost agresat de fiul lui Dincă, în urma altercației fiind trântite mai multe camere video de la cel puțin două posturi TV.   

„Astăzi, la ora 15.01, prin apel 112, un jurnalist a sesizat faptul că el, precum și alți colegi din presă au fost loviți de către un bărbat, pe care doreau să-l intervieveze. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 17, precum și echipaj de prim ajutor. La acest moment persoanele vătămate sunt audiate și de asemenea, bărbatul reclamat ca agresor este căutat în vederea audierii. Cercetările se vor desfășura sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, a anunțat Poliția Capitalei, citată de România TV

După incidentul tensionat, Daniel Dincă a plecat liber, iar reporterii au sunat la numărul unic de urgență. Ulterior, el a intrat în direct prin telefon la Antena3 și a declarat că se află deja la Lugoj, că nu consideră că s-ar fi întâmplat ceva grav și că, dacă i se va solicita de către Poliție, va da declarații. Potrivit EVZ, Daniela Bălan, sora acestuia, a prezentat prin telefon la Antena3 o altă versiune asupra întâmplării, ea considerând că fratele ei a fost jignit de un cameraman pentru că voia să plece de la C.N.A. fără a da declarații presei. Totodată, Dincă jr. nu l-ar fi lovit pe cameraman, deși aparatul video i-a căzut acestuia din mână. 

Pe de altă parte, cameramanul televiziunii România TV susține că un alt coleg a fost agresat primul de Daniel Dincă, în timp ce el a continuat să filmeze, motiv pentru care agresorul l-a prins și pe el de geacă și i-a dat un pumn în cap, trântindu-l pe jos. Aceste fapte rezultă și din filmarea recuperată parțial din camera video distrusă.  

Ulterior, atât membrii familiei inculpatului din Caracal, cât și jurnaliștii, au ajuns la Poliție. Televiziunile România TV și Antena 3 au anunțat că depun plângeri penale împotriva lui Daniel Dincă. Acesta a făcut cale întoarsă și s-a predat Poliției Capitalei, la câteva ore după ce plecase din București spre Arad. După ce au fost audiați de polițiști, jurnaliștii au mers la I.N.M.L. pentru analize medicale.

Unchiul Alexandrei Măceșanu, cea mai recentă victimă a lui Gheorghe Dincă din Caracal, își arată satisfacția că fiul inculpatului a ajuns la Poliție, dar este dezamăgit că ar fi fost arestat doar pentru agresiunea asupra jurnaliștilor, nu și pentru o presupusă complicitate la acțiunile tatălui său.

„Am cerut arestarea lui Daniel Dincă. În sfârșit DERBEDEUL de fiu al lui Dincă a fost arestat. De fapt s-a predat după ce a bătut 2 jurnaliști în direct de față cu jandarmii, la 200 m de Parchetul General și lăsat să plece după comiterea INFRACȚIUNII de către polițiști și procurori. Să dea interviuri, să facă spectacol! Pentru ce a fost arestat? Pentru complicitate la răpirea Alexandrei? Pentru trafic de femei? Pentru viol sau sex cu minore? Pentru sechestrare? Pentru amenințare? Pentru trafic de droguri? NUUUUUU! Pentru că GOLANUL a agresat 2 jurnaliști în văzul tuturor, al întregii națiuni.

Vă întreb: dacă acest nemernic nu-și dădea în petec azi și ieșea adevăratul INTERLOP din el la iveală, ce se întâmpla cu această familie? Vă spun eu: era VICTIMA unui "linșaj" media și EROU al CNA. Sistemul care îl protejează pe el și CLANUL lui ne-ar mai fi dat încă o lecție de UMILINȚĂ: NU TE ATINGI DE INTERLOPII SISTEMULUI!!!

P.S.: Am și eu o curiozitate: câți și care dintre LIDERII națiunii au scos măcar un cuvânt despre cel mai grav incident la adresa presei din ultimii 10 ani?!? Sau față de întregul caz, de familiile victimelor? Asta arată cât contează pentru liderii politici de astăzi SIGURANȚA CETĂȚEANULUI și LIBERTATEA PRESEI!”, a scris Alexandru Cumpănașu, marți seară, pe pagina lui de Facebook.