ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în activități agricole, s-a prăbușit, miercuri, pe un deal de pe raza municipiul Turda din județul Cluj, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

La bordul aeronavei se aflau două persoane care au reușit să se salveze, mai precizează IGSU.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut la numărul unic de urgență 112.

Unul dintre cei doi bărbați care se aflau în elicopterul prăbușit a fost transportat la spital pentru investigații medicale, acesta fiind conștient, a anunțat ISU Cluj. O echipă a CIAS este așteptată la locul accidentului pentru a stabili de ce s-a prăbușit aparatul de zbor.

În acest caz a fost deschisă o anchetă coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, urmând să fie stabilite cauzele care au dus la prăbușirea elicopterului.

La fața locului, au fost trimise o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor, o ambulanță SMURD pentru victime multiple (ATPVM) și un echipaj medical SAJ.