Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în activități agricole, s-a prăbușit, miercuri, pe un deal de pe raza municipiul Turda din județul Cluj, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

La bordul aeronavei se aflau două persoane care au reușit să se salveze, mai precizează IGSU.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut la numărul unic de urgență 112.

Unul dintre cei doi bărbați care se aflau în elicopterul prăbușit a fost transportat la spital pentru investigații medicale, acesta fiind conștient, a anunțat ISU Cluj. O echipă a CIAS este așteptată la locul accidentului pentru a stabili de ce s-a prăbușit aparatul de zbor.

În acest caz a fost deschisă o anchetă coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, urmând să fie stabilite cauzele care au dus la prăbușirea elicopterului.

La fața locului, au fost trimise o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor, o ambulanță SMURD pentru victime multiple (ATPVM) și un echipaj medical SAJ.
 
 
 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.