Episcopul Hușilor, P.S. Ignatie, a organizat, sâmbătă, o întâlnire cu preotesele din județul Vaslui, ocazie cu care le-a vorbit soțiilor de preoți despre rolul important pe care acestea îl au, informează Agerpres.

Ierarhul și-a motivat ideea organizării unei astfel de întâlniri prin dorința de a le cunoaște pe cele care le sunt alături preoților, prin faptul că i-a rămas neștearsă amintirea preotesei din satul său natal, despre care consideră că întruchipa idealul a tot ceea ce înseamnă a fi soție de preot, a fi în slujba Bisericii. 

„Așa cred, că fiecare preoteasă este îngerul casei fiecărui preot. În lumea în care trăim noi astăzi se spune - și cam așa este - că imaginea femeii e alcătuită de bărbați. (...) Costion Nicolescu (teolog - n.r.) spune că în lumea țărănească, imaginea împărătească a bărbatului este alcătuită de femeie și cred că același lucru se întâmplă și în viețile dumneavoastră de preotese. Aș vrea să vă transmit și recunoștința pentru efortul pe care îl faceți, sunteți private de multe ori de faptul că părintele nu este acasă și trebuie să se împartă între slujirea de la biserică și slujirea familiei și e foarte greu să ții un echilibru. (...) De aceea, cum ați mai auzit pe la predici și cred lucrul acesta, dacă preotul este sufletul unei parohii, sufletul preotului este sigur preoteasa”, a remarcat P.S. Ignatie, episcopul Hușilor.

Ierarhul a atras atenția că există o interdependență între viața familială a preotului și slujirea parohială și i-a îndemnat pe preoții din județ să se bazeze mereu pe soțiile lor.

„Unde este o viață de familie așezată, cu tot ceea ce ține de o căsnicie frumoasă și binecuvântată, așa cum o vrea Dumnezeu, este și o viață duhovnicească pe măsură în parohie. Dacă este așezare în viața de familie a unui preot, această așezare se răsfrânge și în viața de parohie”, a explicat P.S. Ignatie.

La întâlnire a participat și soția preotului Daniel Benga, prof. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din București, care a avut un schimb de idei cu soțiile preoților din județul Vaslui. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews