ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Hușilor, P.S. Ignatie, a organizat, sâmbătă, o întâlnire cu preotesele din județul Vaslui, ocazie cu care le-a vorbit soțiilor de preoți despre rolul important pe care acestea îl au, informează Agerpres.

Ierarhul și-a motivat ideea organizării unei astfel de întâlniri prin dorința de a le cunoaște pe cele care le sunt alături preoților, prin faptul că i-a rămas neștearsă amintirea preotesei din satul său natal, despre care consideră că întruchipa idealul a tot ceea ce înseamnă a fi soție de preot, a fi în slujba Bisericii. 

„Așa cred, că fiecare preoteasă este îngerul casei fiecărui preot. În lumea în care trăim noi astăzi se spune - și cam așa este - că imaginea femeii e alcătuită de bărbați. (...) Costion Nicolescu (teolog - n.r.) spune că în lumea țărănească, imaginea împărătească a bărbatului este alcătuită de femeie și cred că același lucru se întâmplă și în viețile dumneavoastră de preotese. Aș vrea să vă transmit și recunoștința pentru efortul pe care îl faceți, sunteți private de multe ori de faptul că părintele nu este acasă și trebuie să se împartă între slujirea de la biserică și slujirea familiei și e foarte greu să ții un echilibru. (...) De aceea, cum ați mai auzit pe la predici și cred lucrul acesta, dacă preotul este sufletul unei parohii, sufletul preotului este sigur preoteasa”, a remarcat P.S. Ignatie, episcopul Hușilor.

Ierarhul a atras atenția că există o interdependență între viața familială a preotului și slujirea parohială și i-a îndemnat pe preoții din județ să se bazeze mereu pe soțiile lor.

„Unde este o viață de familie așezată, cu tot ceea ce ține de o căsnicie frumoasă și binecuvântată, așa cum o vrea Dumnezeu, este și o viață duhovnicească pe măsură în parohie. Dacă este așezare în viața de familie a unui preot, această așezare se răsfrânge și în viața de parohie”, a explicat P.S. Ignatie.

La întâlnire a participat și soția preotului Daniel Benga, prof. univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din București, care a avut un schimb de idei cu soțiile preoților din județul Vaslui. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews