PS Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat luni Fundația Mihai Neșu din Oradea, a  adus daruri și i-a binecuvântat pe pacienții Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul fundației, informează Basilica.

Cu această ocazie, PS Sofronie s-a întâlnit cu Mihai Neșu, fostul fotbalist care în 2011 a rămas paralizat în urma unei accidentări pe teren. Acesta este, de altfel,fondatorul centrului de recuperare unde copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale s pecializate.

„Este impresionant cum omul acesta, greu încercat, a găsit, cu ajutorul lui Dumnezeu, resursele, nu doar să își poarte cu demnitate propria cruce, ci și să își ajute semenii, îndeosebi pe copiii care au diferite dizabilități și suferințe, unele chiar grele.

Este cu atât mai impresionant și cred că este un model pentru noi toți, pentru fiecare creștin în parte, pentru că, până la urmă, orice întâlnire cu Mihai Neșu este o lecție de viață”, a spus PS Sofronie.

Fostul fotbalist a afirmat că întâlnirea cu cei mici este plină de satisfacții și momente deosebite, acesta declarând că perioada de 2-3 ore petrecută în cadrul centrului este „cea mai frumoasă din zi”.

„Așa mi-am făcut și programul meu de recuperare și terapie, ca să vin zilnic la centru și să petrec 2-3 ore, în special ca să mă întâlnesc cu copiii, fiindcă am o mare bucurie în suflet când îi văd cum lucrează, cum evoluează, cum reacționează când mă întâlnesc.

„Un băiețel, de exemplu, care vine la centru, de fiecare dată când mă vede mă întreabă dacă pot să merg. Iar eu i-am zis, în glumă, că pot merge singur, dar numai în zilele de joi și vineri. Iar el a ținut minte acest lucru și când îi spun alte zile, atunci el mă corectează și îmi spune că am greșit, că doar joia și vinerea pot să merg”, a spus Mihai Neșu.

Fundația Mihai Neșu a fost înființată de fostul sportiv după accidentul suferit în anul 2011, aducând mângâiere, speranță și bucurie multor copii cu diferite dizabilități neuromotorii din Oradea și Județul Bihor, dar și părinților lor.

Dacă în iunie 2015, la deschidere, capacitatea centrului era de 30 de copii, în prezent, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie din Oradea deservește un număr de 80 de copii.

În cadrul centrului beneficiază de terapii diverse precum: therasuit therapy, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și hidroterapie. În viitor se dorește construirea unui centru mult mai mare și mai spațios care să se adreseze și adulților.

„Momentan, la centru avem copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, dar noi ne gândim mult la viitorul acestor copii, pentru că, după vârsta de 14 ani, ei trebuie integrați în societate. Pentru aceasta am avea nevoie de un teren de aproximativ 7.000 mp, în orașul Oradea, pentru ca și copiii și adulții să poată ajunge ușor la terapii, teren pe care îl căutăm de câteva luni bune, a afirmat Iulia Băcăran, manager executiv al Centrului.
 
Pe 26 mai de la ora 16:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, sub motto-ul „Uniți pentru Mihai”, trei echipe de fotbal vor strânge fonduri pentru Neșu: NAȚIONALA ROMÂNIEI, UEFANTASTICII STEAUA, PRIETENII MIHAI NEȘU
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews