ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1.200 de elevi ai unei școli din Constanța au scăpat de teme pentru acasă. E un experiment la care s-a gândit directorul unității de învățământ, la sfârșitul căruia elevii vor da un test. Dacă rezultatele sunt bune, proiectul ar putea continua.

Toți cei 1.200 de elevi ai școlii sunt liberi după școală.

 „E foarte bine pentru noi pentru că avem mai mult timp liber și putem să ne jucăm mai mult”, spune o elevă, potrivit digi24.ro.

De aceeași părere este și bunica unei fetițe: „Prea multe teme li se dau și nu mai au timp să se joace, să fie mai liberi”

O altă bunică nu e de acord: "Trebuie puși la lecții, că așa e bine”.

„Deocamdată sunt puțin derutați copiii pentru că tot întreabă: nu avem teme? nu avem”, spune Alina Vâlcu, învățător la Școala Nicolae Tonitza din Constanța.

Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Nicolae Tonitza din Constanța: „Permanent părinții se plâng de aceste probleme și inclusiv copiii, de faptul că nu mai au timp liber”.

Psihologii cred că experimentul "fără teme pentru acasă" este benefic pentru elevi:

„Ei devin din ce în ce mai responsabili pentru că înțeleg că perioada fără teme înseamnă să lucreze din proprie inințiativă”.

La finalul celor două săptămâni, toți elevii vor da un test. În funcție de rezultate, inspectorul școlar județean și directorul școlii vor decide dacă proiectul poate sau nu să continue.