ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie s-a produs luni dimineața la mina Uricani din județul Hunedoara. Un miner, dat inițial dispărut, a fost găsit mort, iar alți trei colegi ai lui au fost răniți grav.

Al patrulea miner, care era dat dispărut, a fost găsit mort de echipele de salvare, după trei ore și jumătate de căutări. Dintre cei trei mineri răniți, doi au arsuri de gradul al III-lea pe 50 la sută din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii. Ei sunt intubați și ventilați mecanic. Al treilea are arsuri pe circa 30 la sută din suprafața corpului.

Cauza exploziei în continuare nu a fost determinată. Ministrul pentru energie, Toma Petcu, se va deplasa la fața locului.

Cei trei mineri despre care inițial s-a spus că au răni care nu le pun viața în pericol sunt, de fapt, în stare gravă. Ei vor fi transportați la spitale din București, a anunțat la Digi24 secretarul de stat Raed Arafat. 

Șeful DSU a explicat că doi dintre minerii aduși la spitalul din Petroșani sunt în prezent intubați și ventilați, pentru că le-au fost afectate căile respiratorii în urma exploziei. Al treilea miner are arsuri pe mai bine de 30 la sută din suprafața corpului. Către Petroșani a plecat un elicopter mare care îi va transporta către spitalele Bagdasar și de Arsuri din București.

Raed Arafat a explicat că inițial s-a spus că starea lor nu este gravă pentru că era vorba de o examinare inițială, la fața locului, imediat după ce au fost scoși din mină. Însă ulterior, după ce au ajuns la spital și au fost dezbărcați și evaluați, s-a constatat care este adevarata lor stare. În cazul exploziilor, afectarea căilor aeriene se poate dovedi ulterior a fi o consecință gravă, indiferent unde se petrece accidentul, a spus Raed Arafat.