Expoziție cu statui de DACI pe Aeroportul internațional Otopeni

Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC) și Compania Națională Aeroporturi București au adus statui ale vechilor daci la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni.
Mai precis, pe culoarul de trecere dintre terminalul Sosiri și Plecări, ieri, 13 septembrie 2017, a fost inaugurată expoziția „Origini”.
Expoziția și-a propus să aducă în atenția pasagerilor valori ale istoriei antice românești, prin prezentarea unor episoade reprezentative pentru relațiile dintre daci și romani. Evenimentul a fost încununat de momentul dezvelirii statuii 'Bust de nobil dac', opera sculptorului Ioan Bolocan, urmat de o tombolă tematică.
Asociația Identitate Culturală Contemporană (www.aiccromania.org) este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă proiecte menite să contribuie la promovarea culturii române și la propagarea de informații obiective despre România.
Unul dintre cele mai importante proiecte ale AICC este muzeul virtual Statui de daci (http://statuidedaci.ro), care aduce în atenția societății o serie de monumente realizate de sculptori antici în timpul domniei lui Traian (98-117). Proiectul se bazează pe cercetările realizate de președintele de onoare al asociației, Leonard Velcescu, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Sorbona). Academia Română i-a acordat în 2012 lui Leonard Velcescu premiul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru lucrarea 'Dacii în sculptura romană. Studiu de iconografie antică', care stă la baza muzeului virtual.
În 2016, AICC a lansat proiectul de realizare și amplasare în București a unei replici după o statuie antică de nobil dac din Florența. Proiectul, fundamentat pe studiile științifice ale istoricului Leonard Velcescu, se află în faza finală de execuție la atelierul de sculptură, Galleria Bazzanti. Mai multe informații despre proiect se găsesc pe siteul asociației.
Pe același subiect

Moarte fulgerătoare: Un sergent din Batalionul 315 Artilerie a fost secerat de un atac de cord în timp ce juca fotbal cu prietenii. Adrian Gui, din Sălaj, avea 37 de ani, la fel ca cel mai bun profesor de religie din județ, decedat subit de scurt timp

Tricolorul României s-a ridicat pe aripi deasupra orașului Sfântu Gheorghe. FILMĂRILE ZILEI

Soția lui Fritz a primit o donație de 83.000 de euro din China

DECES SUSPECT: Un copil de 14 ani din Suceava a murit subit chiar la banchetul de final de Clasa a VIII-a

FULGER NEGRU: Cel mai bun profesor de religie din Sălaj a murit subit. Ionuț Ciocmărean avea doar 37 de ani

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)