ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 22 august, la Târgu Jiu a avut loc comemorarea a 100 de ani de la trecerea în eternitate a Ecaterinei Teodroiu, în urma bătăliilor din Primul Război Mondial.

Evenimentele au început cu o slujbă de pomenire a eroinei, urmată de o ceremonie de depunere de coroane, din partea autorităților, a Armatei, a Casei Regale și a altor instituții.

Evenimentul a fost urmat de o procesiune „In Memoriam” pe Axa „Constantin Brâncuși” (Masa Tăcerii – Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” – Coloana Infinitului), la care au luat parte militari, jandarmi, pompieri, polițiști și preoți.

Ceremoniile de la Târgu Jiu s-au încheiat în Parcul Coloanei fără Sfârșit unde a avut loc proiecția filmului documentar „Cătălina Teodoroiu- Eroina poporului român”, precum și a filmului artistic „Ecaterina Teodoroiu”.