ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișorenii și nu numai sunt așteptați la un adevărat regal artistic în perioada 24-27 mai.
 
Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima organizează cea de-a treia ediție a Festivalului coral internațional VOX MUNDI, invitat de onoare fiind Corul Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin.  

„Așa cum am mărturisit în repetate rânduri, se simțea de multă vreme nevoia ca în viața culturală a Timișoarei să-și găsească locul cuvenit un festival coral de înalt nivel, care să exprime optim tradiția muzicală a Banatului. Iată, așadar, a venit vremea să ne bucurăm, cu sprijinul Primăriei Timișoara, pe care ni-l dorim cu viață lungă și crescând, de la an la an. Pentru VOX MUNDI, 2018 este un an minunat, care aduce la Timișoara coruri precum SOUND și MADRIGAL, dar și pe jurnalistul Antoine Pecqueur, de la MEZZO TV. Alături de ei, în premieră absolută la Timișoara, Corul de Copii Ocarina (Finlanda), Corul Orfeo Universitari, din Valencia (Spania) sau Skowronki Choir (Polonia), celebru în lumea întreagă, de la Poznan, la Carnegie Hall”, arată organizatorii.

 Timișoara va fi reprezentată în Festival de Corul de fete al C.N.A. „Ion Vidu” și Corul de copii „Cantanti”, ambele coordonate de Maria Gyuris. Spectacolele se vor desfășura în sala CNA „Ion Vidu”, în cea a Teatrului Național, la Catedrala Ortodoxă și la Domul Catolic.