ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici o lege nu a fost încălcată la concertul din Cluj al trupei maghiare Beatrice, unde au apărut imagini cu Hitler, Stalin, ISIS și s-a strigat "Clujul va fi din nou oraș maghiar". Este concluzia la care au ajuns procurorii și polițiștii după o anchetă care a durat peste o lună.

În luarea deciziei s-a ținut cont și de un articol dintr-o Ordonanță de urgență din 2002, care arată că nu constituie infracțiune utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste și xenofobe dacă sunt folosite în interesul artei, potrivit tvr.ro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, pentru TVR Cluj, că au fost analizate imaginile din timpul concertului și s-a constatat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale săvârșirii vreunei infracțiuni.

Autoritățile s-au autosesizat pe 19 august, după concertul susținut de către Nagy Feró și formația Beatrice din Ungaria, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, și unde s-a strigat "Cluj, din nou oraș maghiar".