O formațiune noroasă extrem de rară, de tip Stratocumulus, specia volutus, cunoscută și sub numele de „nori rulou”, a apărut sâmbătă pe cerul Capitalei. Fotografii cu acești nori spectaculoși, surprinși în sectorul 6 al Capitalei, au fost postate pe pagina de Facebook „Furtuni Romania”, sâmbătă, la ora 11:18, potrivit Libertatea.ro, care citează Hotnews.ro.

„Practic, vorbim de o formațiune noroasă solitară, în formă de tub, care pare adesea să se rostogolească lent pe o axă orizontală. De obicei, apare singular, dar este ocazional observat organizat în linii succesive de nori”, este explicat în postarea de pe pagina „Furtuni Romania”.

Este „vorba de o mișcare ondulatorie în straturile joase ale atmosferei, iar dacă există și umiditate apar nori care arată această mișcare ondulatorie, ca de rulouri”, a declarat meteorologul Elena Cordoneanu, la Realitatea TV. 

„Pentru a evita confuzia, acești nori apar în absența furtunilor, spre deosebire de norii gen Cumulonimbus, specia caplillatus, cu particularitate arcus, ce intră în componența sistemelor convective”, se mai arată în postarea paginii de Facebook „Furtuni Romania”.