ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe fresce provenind de la Mănăstirea Văcărești din București, care a fost demolată în anii ’80, în timpul regimul comunist, sunt expuse la Palatul Suțu din Capitală, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, fragmentele de pictură murală reprezintă următoarele scene biblice: „Intrarea Domnului în Ierusalim”, „Prezentarea la Templu a Domnului și Tăierea Împrejur”.

Totodată, una dintre fresce ilustrează „Tabloul votiv” de la Biserica din Popești-Leordeni în care este pictat Marele Vornic și Caimacam al Craiovei și al Țării Românești, Mihail Manu, împreună cu soția Smaranda Văcărescu și copiii.
La realizarea expoziției a contribuit și Universitatea de Arhitectură și Urbanism care a pus la dispoziție valoroasele relevee de la Mănăstirea Văcărești deținute în arhiva proprie.

Frescele au fost salvate de la Mănăstirea Văcărești, care a fost demolată în anii ’80, în timpul regimul comunist.
Expoziția intitulată „Memoria arhitecturii: Mărturiile unor arhitecți despre Mănăstirea Văcărești” a fost vernisată joi, 22 august și este deschisă publicului până în 27 iunie 2020.