Mai multe fresce provenind de la Mănăstirea Văcărești din București, care a fost demolată în anii ’80, în timpul regimul comunist, sunt expuse la Palatul Suțu din Capitală, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, fragmentele de pictură murală reprezintă următoarele scene biblice: „Intrarea Domnului în Ierusalim”, „Prezentarea la Templu a Domnului și Tăierea Împrejur”.

Totodată, una dintre fresce ilustrează „Tabloul votiv” de la Biserica din Popești-Leordeni în care este pictat Marele Vornic și Caimacam al Craiovei și al Țării Românești, Mihail Manu, împreună cu soția Smaranda Văcărescu și copiii.
La realizarea expoziției a contribuit și Universitatea de Arhitectură și Urbanism care a pus la dispoziție valoroasele relevee de la Mănăstirea Văcărești deținute în arhiva proprie.

Frescele au fost salvate de la Mănăstirea Văcărești, care a fost demolată în anii ’80, în timpul regimul comunist.
Expoziția intitulată „Memoria arhitecturii: Mărturiile unor arhitecți despre Mănăstirea Văcărești” a fost vernisată joi, 22 august și este deschisă publicului până în 27 iunie 2020.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews