ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, susține că nu există un „argument temeinic" pentru care Guvernul refuză redeschiderea teatrelor și le-a mulțumit politicienilor care au susținut că „nu sunt mai importante păcănelele” decât teatrul.

„Nu vom înțelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile", a afirmat Gabriela Firea, la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Edilul Capitalei a spus că apreciează faptul că „se redeschid biseririle pentru că draftul de stare de alertă nr 2 nu erau cuprinse bisericile".

„Teatrele rămân în continuare închise, deși noi am propus un program prin care să se vândă mai puține bilete pentru spectatori decât numărul de locuri și am fi luat toate măsurile de protecție pentru actori și regizori”, a explicat Gabriela Firea.

Ea le-a mulțumit politicienilor care au cerut redeschiderea teatrelor.

„Vreau să apreciez public reacția pozitivă pentru mediul cultural și susținerea încercării mele, deocamdată fără răspuns de a redeschide teatrele din Capitală oamenilor politic care susțin proiectul meu și au făcut acest lucru prin acest declarații. (...) Singurii politicieni care până acum înțeleg, cel puțin declarativ, în domeniul cultural și nevoia de a redeschide și teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareș Bogdan, Victor Ponta. Le mulțumesc public acestor oameni politici care înțeleg că nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”, a apreciat Firea.