ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea spune că va propune redeschiderea parcurilor și cimitirelor din Capitală, însă nu e de acord cu redeschiderea creșelor și grădinițelor.

„Voi propune Comitetului Municipal pentru Situații Speciale de Urgență atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât și deschiderea cimitirelor, pentru că așa cum știți, și acestea sunt închise și cetățenii sunt foarte supărați pentru că nu au reușit să ajungă nici în timpul zilelor de Paște”, a declarat la Digi 24 Gabriela Firea.

Ea a spus, însă, că nu va fi posibilă deschiderea sălilor de spectalole, a teatrelor sau începerea altor manifestări socio-culturale.

„Pentru Capitală eu aș pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oamenii au înțeles că nu e bine și nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau și să se reunească în grupuri, așa cum făceau înainte de pandemie, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se crează o anumită aglomerație”, a adăugat ea.

Firea a dat, însă, o veste proastă familiilor care așteaptă redeschiderea creșelor și grădinițelor până la toamnă:
 
„Este un risc foarte mare pe care nu știu cine și-l asumă. Eu, una, nu mi-aș asuma acest lucru. Eu nu o susțin. Eu cred că este foarte periculos. Eu văd altfel situația, anume un proiect de hotărâre la Guvern, iar dacă nu se va rezolva, atunci vom interveni prin colegii noștri senatori și deputați, adică o posibilitate ca unul dintre părinți să rămână acasă cu copilul sau copii, dar să primească o sumă din partea statului, adică șomajul tehnic de 75% să fie continuat pentru unul dintre părinți”.