ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce lumea întreagă este în alertă după atentatele de miercuri de la Londra, în urma cărora un cetățean român se află în stare gravă în spital, cinci tineri au pus la cale o glumă cel puțin sinistră în centrul Ploieștiului.

Cei cinci au oprit mașina în care se aflau în centrul orașului, au cerut informații de la trecători în limba engleză, iar apoi unul din ei, care avea și un turban pe cap, a tras în aer cu un pistol care s-a dovedit ulterior a fi unul de jucărie.

În urma incidentului, trecătorii s-au speriat și au sunat la 112, iar polițiștii au pornit în urmărirea tinerilor. Aceștia au fost depistați la câțiva kilometri distanță de locul incidentului.

„Nu au oprit la semnalele polițiștilor, astfel încât au fost blocați în trafic. Au fost încătușați și duși la sediul Poliției", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Marian Popescu, citat de Mediafax.

Pe numele celor cinci, polițiștii din Ploiești au întocmit dosare penale pentru tulbularea ordinii și liniștii publice, iar șoferul s-a ales cu permisul reținut și o amendă de 580 de lei pentru că nu a oprit la semnalele agenților de circulație.

Tinerii au vârste cuprinse între 16 și 21 de ani și sunt trei din Ploiești, unul din Târgșor și unul din Bărcănești.