ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 4.000 de persoane au protestat, joi seara, la un  miting organizat de PSD Gorj pentru menținerea sediului social al Complexului Energetic Oltenia (CEO) la Târgu-Jiu.

Oamenii s-au strâns în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, printre ei numărându-se autorități locale și județene, primari, dar și membri ai societății civile și susținători ai echipelor de fotbal, handbal și baschet din județ.

Protestatarii au cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu și au strigat lozinci precum "CEO aparține Gorjului", "Nu lăsați Gorjul să moară", "Lăsați Gorjul pe harta României" și "Lăsați-ne să muncim".

Președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că mutarea sediului social al CEO la București este o decizie care "poate să ne coste foarte mult la nivel național și la nivel local".

"Pentru noi, activitatea CEO este viața județului Gorj. Măsurile acestea luate peste noapte au determinat oamenii să intre în greva foamei, ne-au determinat să fim cu toții uniți și să nu lăsăm la voia întâmplării o decizie care poate să ne coste foarte mult la nivel național și la nivel local. CEO pentru județul Gorj înseamnă 15.000 de locuri de muncă în activitatea de bază, 25.000 de locuri de muncă în activitatea de prestări servicii. Dacă se mută sediul la București, e o decizie proastă", a afirmat Ion Călinoiu, conform Agerpres.

De asemenea, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe a spus că CEO reprezintă inima economică a Gorjului, închiderea sa reprezentând începutul sfârșitului pentru județ.

"Este printre puținele dăți când ne-am adunat aici oameni cu profesii diferite, oameni de vârste diferite, pentru că am conștientizat cu toții faptul că la ora actuală CEO reprezintă inima economică a județului Gorj. N-am venit aici să sărbătorim, poate ar fi fost un moment de sărbătoare dacă erau alte condiții, am venit să ne strigăm dezamăgirea, să ne strigăm durerea, frica de ce va urma, pentru că vă spun, mutarea sediului social va însemna începutul sfârșitului pentru CEO, începutul sfârșitului pentru județul Gorj", a declarat Gabriel Căldărușe.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews