Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita au venit vineri, la serviciu, îmbrăcați în port popular, pentru a sărbători atât Ziua Iei cât și frumusețea portului popular românesc sau unguresc.

Inspectorul șef al ITM Harghita, Dorin Male, a declarat pentru AGERPRES că mai întâi și-a întrebat colegii dacă sunt de acord cu această idee, iar aceștia s-au arătat entuziasmați și pentru că printre angajați sunt atât români cât și maghiari, fiecare a venit îmbrăcat în portul său tradițional.

Cei care au avut treburi de rezolvat vineri, la ITM Harghita, au fost surprinși, dar cu toții au zâmbit și le-a plăcut ideea. Aceeași reacție au avut-o și trecătorii care i-au văzut pe angajații ITM ce ieșiseră în fața sediului pentru a face o fotografie de grup.

„După ziua de astăzi, cred că va deveni un obicei. Toată lumea a fost foarte veselă, a avut o altă stare de spirit”, a declarat Dorin Male.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews