ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de turiști au urcat, la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri, în Munții Făgăraș, pentru a se bucura de zăpadă. Stratul de omăt măsoară, la Bâlea Lac, 20 de centimetri și sunt minus 2 grade Celsius.

Drumarii au ieșit deja să împrăștie material antiderapant pe DN 7 C - Transfăgărășan, deoarece la peste 2000 de metri a nins.

Transfăgărășanul este încă deschis traficului rutier până la data de 31 octombrie.

După această dată, între Bâlea lac și Bâlea Cascadă se poate circula doar cu telecabina, însă aceasta nu funcționează din cauza unei defecțiuni.

În zonele afectate de ninsori și viscol, Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri intervin cu promptitudine, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Având în vedere avertizările emise de Administrația Națională de Meteorologie, care anunță fenomene meteorologice manifestate prin căderi de zăpadă și viscol, toate Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri ale CNAIR SA au mobilizat personalul pentru a interveni prompt în caz de nevoie”, se arată în comunicat.

„Drumarii au intervenit pe Trasfăgărășan (DN 7C), Transalpina (DN 67C), DN 1A și pe DN 73. Astfel, astăzi, 7 octombrie 2017, în intervalul orar 12.00-17.00, angajații CNAIR SA au intervenit în total cu 6 autoutilaje și au răspândit 11 tone de material antiderapant (sare)”, precizează CNAIR.

„La această oră ninge pe DN 7C, zona Bâlea și sunt precipitații sub formă de lapoviță pe DN 67C Novaci-Rânca, DN 73 Fundata și DN 1A – Săcele”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, că 55 de zone din cele 57 sunt acoperite cu contracte multianuale de deszăpezire, pe patru ani, două loturi din București fiind în prezent contestate. „Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat și contractul cu sarea. Mai avem două loturi pe București care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem față”, a spus ministrul Transporturilor, care a discutat la Timișoara cu șefii Direcțiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.

Directorii regionalelor de drumuri riscă să fie demiși dacă nu aplică măsuri eficiente de deszăpezire, a avertizat, ministrul Transporturilor.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și se pot accesa pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naționale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ sau de Twitter, @CNADNR.