ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 11 noiembrie, la Iași a avut loc al treilea protest consecutiv împotriva obligativității vaccinării, la eveniment participând câteva zeci de persoane.

La manifestația din Piața Unirii au participat și doi medici: dr. Mircea Pușcașu, medic stomatolog din Suceava și dr. Gabriela Gelețu, medic primar la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

În cuvântul său, doamna Gelețu a menționat câteva din efectele secundare ale vaccinurilor înregistrate în Franța, dar și în România. „Nu putem neglija efectele secundare în momentul în care vaccinăm pacienții. Deci ar trebui să fie informați”, a spus doctorul Gelețu.

Protestatarii au ținut mesaje pe care se putea citi: „Vaccinarea forțată, începutul dictaturii în România”, „Opriți vaccinarea obligatorie”, „Spune Nu obligativității vaccinurilor”, „Vaccinarea obligatorie este ilegală, abuzivă și neconstituțională”, „Lăsați părinții să aleagă” sau „Liber să aleg”.

Undii dintre manifestanți s-au întrebat de ce autoritățile nu au făcut totul ca Institutul Cantacuzino să producă vaccinurile de care avem nevoie, având în vedere nevoia de vaccinuri și încrederea românilor în acea instituție.

Săptămânile trecute, în București și alte orașe ale țării, au avut loc proteste împotriva obligativității vaccinării. La manifestații au luat parte medici, psihologi, artiști, oameni de știință, actori, preoți dar și mulți părinți ai căror copii au avut parte de efecte secundare în urma vaccinării.
 
Proiectul legii vaccinării obligatorii a trecut de Senat și este în discuție în Comisiile Camerei Deputaților, cameră decizională.