ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Liviu Dragne, administratorul firmei de porci a fiului lui Liviu Dragnea a fost reținut de procurorii DNA ca urmare a perchezițiilor efectuate joi. Este vorba de un dosar penal de evaziune fiscală ce vizează ferma Salcia SA din Teleorman, anunță B1 TV.

Avocata Maria Vass a declarat că prejudiciul în acest dosar este unul de 20.000 de euro ceea ce reprezintă, în viziunea sa, "fapte care nu sunt destul de grave" pentru a face interesul presei, fiind doar o regularizare a unui agent economic cu statul român.

Avocata a mai precizat că sunt mai multe persoane ce urmează a fi audiate în continuare și din acest motiv s-a impus și măsura reținerii pentru Ilie Dragne pentru a evita o posibilă discuție a acestuia cu martorii din dosar.

Până în prezent, Valentin Ștefan Dragnea nu are nicio calitate în acest dosar penal.

Descinderile de joi dimineață au avut loc în 80 de locații, domiciilii, sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, se arată într-un comunicat al Parchetului.