ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful ISU Crisana, colonelul Sorin Caba, a oferit detalii despre intervenția de la Bulz, unde o furtună a devastat un camping, provocând moartea unui bărbat și rănirea altor 16 persoane.

„Au fost 11 plopi, foarte înalți și cu dimensiuni de peste un metru și jumătate în diametru. A fost o furtună violentă, acel șir de plopi era relativ izolat față de alte pâlcuri. Au căzut precum un castel de cărți", a declarat căpitanul Sorin Caba.

Caba a mai declarat, pentru jurnaliștii orădeni, că aceasta a fost prima situație care a impus declanșarea codului roșu în Bihor, care a presupus ca toate echipajele SMURD, 11 la număr, au fost mobilizate la locul tragediei.

În total, la Bulz au intervenit 19 autospeciale ISU Crișana. De asemenea, au fost prezente 3 autospeciale ISU Cluj, însă intervenția lor nu a fost necesară.

De asemenea, în ultimii șapte ani, a fost pentru întâia oară când Spitalul Județean Oradea a declanșat codul alb, ceea ce înseamnă că medicii au fost chemați de acasă. În total, la Spitalul Județean au intervenit, duminică noaptea, circa 34 de doctori, 50 de asistenți, alături de infirmiere și brancardieri, scrie ebihoreanul.ro.