O tornadă uriașă, fenomen atmosferic neobișnuit pentru România, a tulburat traficul rutier marți la ora 17:45 în zona localității Drajna, din județul Călărași, în apropierea Autostrăzii Soarelui, informează Știrile Pro TV. Imaginile au fost filmate de mai mulți conducători auto, din unghiuri diferite.

Specialiștii pun apariția acestui fenomen atmosferic pe seama încălzirii globale. Tornadele se stârnesc din senin, în mai puțin de 30 de secunde. Un vârtej de vânt puternic pleacă din nori, iar altul, dinspre pământ, cele două intersectându-se pentru a forma o trombă uriașă. 

"Într-adevăr vorbim de o tornadă, pentru că am văzut acea pâlnie care a atins nivelul solului și se vedea clar mișcarea rotațională. Avem curentul cald dinaintea furtunii care alimentează norul și curentul descendent, precipitațiile care cad din nor, din spatele său, iar la un moment dat acestea intră în rotație și generează această trombă”, a declarat Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie. 

Se pare că tulburările atmosferice au stat la baza producerii accidentului rutier de la Drajna, în urma căruia IGSU a activat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit Agerpres, un autobuz cu 39 de pasageri s-a răsturnat la Drajna, în județul Călărași, 12 persoane primind asistență medicală la fața locului, iar patru persoane fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews