ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul este un oraș sărac din punct de vedere al statuilor. Cele mai multe dintre acestea sunt busturi.

În ultimii ani, în București au apărut multe statui care nu reprezintă istoria și cultura română. Este și cazul ansamblului monumental „Prințul Rainier III de Monaco”, care a fost  amplasat în Parcul Circului.

Dezvelirea monumentului dedicat prințului Rainier al III-lea de Monaco a avut loc miercuri, în Parcul Circului din București, în acest context, primarul Gabriela Firea afirmând că sunt probleme cu infrastructura, dar nu trebuie „ignorată cultura”.

La evenimentul de inaugurare a monumentui dedicat prințului Rainier al III-lea de Monaco au fost prezenți prințesa Stephanie de Monaco, dar și principele Radu Duda, care au salutat inițiativa Primăriei Capitalei de a inaugura un ansamblu monumental dedicat circului.

La rândul său, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că, deși investiția este considerată mare, aceasta „pălește” în fața simbolului pe care îl reprezintă prințul Rainier de Monaco.

„Este un moment deosebit pentru Capitala României - dezvelirea unui ansamblu monumental la care s-a lucrat câțiva ani de zile, aici, în grădina circului de stat Globus. Este vorba despre un omagiu adus principelui Rainier de Monaco, întemeietorul circului internațional de la Monte Carlo. Festivalul de la Monte Carlo este cunoscut în întreaga lume, iar artiștii de la Circul Globus au câștigat de-a lungul timpului numeroase trofee la acest festival internațional. Cu toate că, așa cum este cazul oricărui mare oraș european, ne confruntăm cu foarte multe probleme în ceea ce privește infrastructura sau construcțiile sau creșterea calității vieții cetățenilor, nu cred că avem dreptul să uităm nicio secundă obligațiile noastre morale în ceea ce privește domeniul cultural.(...) Este o investiție care poate să fie considerată mare, dar nu este atât de mare dacă este să comparăm simbolul pe care îl reprezintă principele Rainier de Monaco și faptul că îi dedicăm acest ansamblu monumental”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la inaugurarea monumentului dedicat prințului Rainier de Monaco.