Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirică, va participa la Marșul pentru Viață 2018, cu tema Uniți pentru Viață, ce se va desfășura pe data de 24 martie din Piața Unirii, începând cu ora 13:00, informează un comunicat de presă primit pe adresa redacției.
 Printre alte personalități care susțin Marșul pentru Viață ieșean se numără: prof. Universitar Doctor Vasile Astărăstoae, Generalul Maior (r) Vasile Roman sau Lectorul Universitar Doctor Bogdan Neculau.

În mesajul său, profesorul Astărăstoae a spus că e momentul să vorbim în numele celor care nu pot vorbi și e vremea să milităm pentru ceva.

„În aceste vremuri ale învrăjbirii noastre, în care suntem asaltați de mesaje negative, în care există o stare conflictuală și uităm de ceea ce ne împlinește ca ființe umane, vine acest mesaj: Marșul pentru Viață. Pentru ceva care să ne unească. Dacă avem liberul arbitru, dacă putem să alegem, să alegem să susținem demnitatea unei femei, să alegem să susținem și să dăm consistență unui concept: conceptul de mamă. Să fim vorbitori în numele celor care nu pot să vorbească, în numele copiilor care sunt împiedicați să se nască. Să fim împreună, pentru viață, nu împotriva vieții”, a spus el într-un mesaj video.

 
Evenimentul va reuni un număr de 10 000 de participanți care vor promova dreptul la viață al copiilor nenăscuți și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină. 

Sunt așteptați la Marșul pentru Viață cât mai mulți ieșeni, pe data de 24 martie, din Piața Unirii, începând cu ora 13:00. Procesiunea va porni la ora 14:00, dar va fi precedată de o serie de discursuri motivaționale susținute de: Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Preasfințitul Macarie Drăgoi, episcopul ortodox român al Europei de Nord, domnul Constantin Felix Guzgă, Consilier al Cancelariei Prefectului la Instituția Prefectului Iași, Prof. Univ. Dr. Maria Stamatin, UMF Iași, Director Ciprian Iftimoaei, Direcția Județeană de Statistică Iași, Lect. Univ. Dr. Livia Iacob, UAIC Iași, Psihoterapeut Roxana Jilavu, Dumitrița Sinița, reprezentant pro vita Republica Moldova, Maria Elisa Pălimaru președinte Asociația Studenți pentru Viață, filiala Iași.

Marșul pentru Viață se va desfășura pe traseul Piața Unirii, Str. Gavriil Musicescu, Bulevardul Independeței, Str. Ion C. Brătianu, Teatrul Național, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar finalul evenimentului va fi încununat cu momente artistice, tot în Piața Unirii, susținute de Grupul vocal – intrumental al Parohiei Sf. Nectarie din Iași, de Corul Sf. Ierarh Nectarie Junior și de artista Dumitrița Sinița din Republica Moldova.
Program: 
o13.00 - 13.30 - Sosirea participanților
o13.30 - 14.00 – Sesiune discursuri 
o14.00 - 14.30 – Desfășurarea Marșului pe traseul menționat
o14.30 – 15.30 – Momente artistice pe scena din Piața Unirii 

Marșul pentru Viață este cea mai amplă mișcare pro vita din țară, ce va avea loc în peste 300 de orașe din România și Republica Moldova. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews