ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu opt ani, Primăria Târgu Mureș a pus bazele unei tradiții unice în țară, care începe să stârnească un entuziasm tot mai mare în rândul populației, întrucât în fiecare iarnă, între Crăciun și Anul Nou, angajații Municipalității colindă locuitorii urbei acasă la ei, deplasându-se în cartiere unde susțin concerte de colinde. Și în acest an, aproximativ 50 de funcționari ai Primăriei Târgu Mureș, acompaniați de trei angajați ai Poliției Locale, de cântăreți de muzică populară și de un consilier al primarului, s-au deplasat în mai multe cartiere din oraș pentru a-i încânta pe oameni cu un bogat repertoriu de colinde, potrivit Agerpres.
 
„În ultimii 8 ani, în fiecare an, de Crăciun, am inițiat colindul care cred că le aduce bucurie târgumureșenilor atunci când angajații Primăriei, împreună cu Poliția Locală și alți târgumureșeni care vor să se alăture grupului de colindători au mers la colindat în cartiere. Până anul trecut mergeam la aproximativ 5-6 locuri, de anul acesta am mărit locurile de întâlnire și chiar am avut surprize foarte plăcute atunci când, în unele locuri, ne-au așteptat chiar cu sarmale, masă întinsă și ne-au colindat și târgumureșenii. Cred că este un lucru pe care îl facem cu toții din suflet și să ne dea Dumnezeu sănătate tuturor!”, a declarat consilierul primarului din Târgu Mureș, Claudiu Maior (ALDE). Pe pagina acestuia de social media sunt surprinse câteva filmări de la colindele din mai multe locuri emblematice ale orașului Târgu Mureș.

Deși colindatul în cartiere necesită un oarecare efort, angajații Primăriei spun că se bucură foarte mult atunci când sunt primiți cu încântare de locuitorii orașului. Pentru a fi observați de la distanță și întâmpinați cu bucurie, colindătorii sunt aduși în diverse locuri din cartiere (Unirii, Piața Gării, Mureșeni, Tudor Vladimirescu, 22 Decembrie 1918) cu „autobuzul lui Moș Crăciun”, împodobit special pentru Sărbătorile de Iarnă. Vehiculul circulă în restul timpului pe liniile de transport în comun din oraș.

Ultima oprire a acestuia a fost în Parcul Diamant, din cartierul Tudor Vladimirescu, colindătorii Primăriei Municipiului Târgu Mureș fiind întâmpinați, sâmbătă seară, de Paul Ciprian Surugiu (Fuego), care a cântat alături de ei și de sutele de localnici prezenți la eveniment.