ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:10 Incendiul la Fabrica de Electromontaj din sectorul 3 a fost stins, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, citat de Agerpres.

În urma incendiului, care a degajat în atmosferă cantități mari de fum, au fost efectuate două măsurători privind calitatea aerului din zonă, însă nu s-au constatat depășiri ale valorilor acceptate.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit joi seară la Fabrica de Electromontaj din sectorul 3 al Capitalei. Pompierii care acționează acolo au declarat că există pericol de explozie, însă, deocamdată, focul nu se poate propaga la bazinul cu acid clorhidric diluat, potrivit Agerpres.

La fața locului au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN și 2 mașini SMURD. Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) a emis un mesaj RO-ALERT către populație.

„Incendiu major produs în București, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție” - este mesajul transmis de ISUBIF prin sistemul de alertare al populației.

Potrivit reprezentanților ISUBIF, până în acest moment nu există persoane rănite, dar a fost constatat pericolul de explozie.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafață de aproximativ 2.500 mp, construcție P+1. Se acționează pentru localizare (...) În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilități de propagare, se acționează pentru protecția vecinătăților”, a transmis ISUBIF.