ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:11 Patronul lanțului Dedeman a confirmat cazul, dar afirmă că magazinul e în continuare deschis.

„Din păcate, unul dintre colegii noștri care lucrează la magazinul Reșița a fost diagnosticat cu coronavirus. Am luat toate măsurile care se impun în această situație, colaborând cu autoritățile responsabile. Toți colegii care au avut contact cu persoana în cauză sunt plasați în carantină, iar conform unui grafic facem dezinfecții periodice. Împreună cu autoritățile monitorizăm situația și vom face orice este necesar pentru a menține situația sub control", a declarat pentru ECONOMICA.NET Dragoș Pavăl, coproprietarul lanțului Dedeman.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un angajat al magazinului Dedeman din Reșița a fost depistat cu coronavirus, acesta prezentându-se marți seară la Spitalul Județean din localitate „cu dureri de gât și cu stare de rău”.

Conform declarațiilor acestuia, soția lui s-a întâlnit cu o persoană care avusese contact cu o alta confirmată cu coronavirus.


Devenit suspect, tânărul a rămas sub supraveghere medicală în izolatorul UPU, i s-au recoltat analize, care au fost trimise la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Ulterior s-a primit confirmarea de la Timișoara: suspectul este infectat cu COVID-19, informează Reșița.ro.
 
Tânărul este angajat la magazinul Dedeman din localitate și a intrat în contact cu numeroase persoane, iar ancheta epidemiologică este foarte dificilă, precizează sursa citată. Cu toate acestea, magazinul respectiv a rămas deschis, spre revolta locuitorilor din oraș.
 
Aceștia se întreabă pe rețelele de socializare cum este posibil ca un magazin în care acest tânăr a lucrat zile întregi și a intrat în contact cu sute de persoane, să mai fie în continuare deschis. Unii dintre localnici mărturisesc că au fost cu copiii acolo în ultimele 24 de ore. „Banii sunt mai importanți decât sănătatea oamenilor”, scriu oamenii.
 
Ca lucrurile să fie mai grave, un coleg al tânărului infectat are soția asistentă și însărcinată la spitalul din Caransebeș.
 
În acest context, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat interzicerea „evenimentelor din spații închise la care participa peste 100 de persoane”. Este vorba de activități sportive, religioase, de divertisment, culturale, științifice. Arafat a dat exemplele teatrelor, cinematografelor. 

În ceea ce privește mall-urile sau marile spații comerciale, unde sunt peste 1.000 de oameni cu regularitate, Arafat s-a arătat blând: „În mall, lumea vine, pleacă, și nu stă foarte multe într-un loc. Depinde lângă cine stai, unde stai, cum stai, dar oricum aceste măsuri se iau treptat.”
 
 Recent, s-a luat decizia de a se închide școlile și grădinițele până pe 22 martie.