ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comuna C.A.Rosetti din județul Tulcea este atacată de șacali,conform unor imagini trimise de localnici Știrilor TVR.

Oamenii sunt îngroziți pentru că, în doar câteva luni, haitele le-au ucis sute de păsări și animale iar autoritățile nu fac nimic. 

În ultimii ani șacalii  s-au înmulțit îngrijorător și, pentru că au rămas fără hrană, vin tot mai aproape de sate.

Specialiștii spun că februarie-martie este perioada de împerechere și din acest motiv șacalii sunt mult mai agresivi. În plus, faptul că iarna s-a întors i-a lăsat fără surse de hrană așa că nu e de mirare că dau atacuri tot mai dese la gospodăriile oamenilor.

Localnicii s-au tot plâns de multe ori că sunt hăituiți de sălbăticiuni, dar autoritățile nu îi apără în nici un fel și spun că altceva în afară de a anunța instituțiile superioare nu au ce să facă. Ei susțin că atât timp cât vânătoarea în Delta Dunării este interzisă, pe plan local ei nu pot lua nicio măsură.

Șacalii au ajuns în România în urmă cu câteva zeci de ani. Au migrat din Africa iar primele exemplare s-au aclimatizat în zona Dobrogei. Apoi s-au tot înmulțit și si-au extins arealul până în nordul Moldovei.

Atacuri ale șacalilor au fost reclamate și în județul Brăila, unde au atacat găini și oi.
 
De asemenea, în anul 2017 municipiul Târgu Jiu s-a confruntat cu aceeași problemă.  Locuitorii de pe strada Ana Ipătescu, situată la periferia orașului, s-au plâns că șacalii le-au ucis sute de păsări de curte.