Comuna C.A.Rosetti din județul Tulcea este atacată de șacali,conform unor imagini trimise de localnici Știrilor TVR.

Oamenii sunt îngroziți pentru că, în doar câteva luni, haitele le-au ucis sute de păsări și animale iar autoritățile nu fac nimic. 

În ultimii ani șacalii  s-au înmulțit îngrijorător și, pentru că au rămas fără hrană, vin tot mai aproape de sate.

Specialiștii spun că februarie-martie este perioada de împerechere și din acest motiv șacalii sunt mult mai agresivi. În plus, faptul că iarna s-a întors i-a lăsat fără surse de hrană așa că nu e de mirare că dau atacuri tot mai dese la gospodăriile oamenilor.

Localnicii s-au tot plâns de multe ori că sunt hăituiți de sălbăticiuni, dar autoritățile nu îi apără în nici un fel și spun că altceva în afară de a anunța instituțiile superioare nu au ce să facă. Ei susțin că atât timp cât vânătoarea în Delta Dunării este interzisă, pe plan local ei nu pot lua nicio măsură.

Șacalii au ajuns în România în urmă cu câteva zeci de ani. Au migrat din Africa iar primele exemplare s-au aclimatizat în zona Dobrogei. Apoi s-au tot înmulțit și si-au extins arealul până în nordul Moldovei.

Atacuri ale șacalilor au fost reclamate și în județul Brăila, unde au atacat găini și oi.
 
De asemenea, în anul 2017 municipiul Târgu Jiu s-a confruntat cu aceeași problemă.  Locuitorii de pe strada Ana Ipătescu, situată la periferia orașului, s-au plâns că șacalii le-au ucis sute de păsări de curte.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews