ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Într-un mesaj publicat pe blogul personal pe data de 8 martie, Hrisostom Filipescu anunță că s-a întors cu bine în țară, la Mănăstirea Secu, sănătos și în ascultare față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tânărul egumen (la acea vreme - n.n.) al schitului nemțean „Sfânta Maria Magdalena” -Țibucani, despre a cărui plecare controversată Active News a relatat pe larg în noiembrie 2018, își cere iertare pentru toate mesajele apărute în mediul on-line în acea perioadă, punându-le pe seama deteriorării sănătății sale fizice și psihice, și cere cu smerenie un timp de reculegere în rugăciune și liniște.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, care a declarat pentru Active News că întoarcerea părintelui Hrisostom se confirmă, textul justificativ îi aparține în mod real și că, în prezent, ieromonahul se află în Mănăstirea Secu.

Redăm integral mesajul de pocăință adresat credincioșilor și prietenilor de către Hrisostom Filipescu pe blogul său:

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absență, am ajuns cu bine în țară. Sunt sănătos și în ascultare față de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați putea îngădui liniștea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale.

Vă cer în mod public iertare pentru toate mesajele smintitoare apărute pe diferitele rețele de socializare. Acestea au fost cauzate de un episod neplăcut survenit pe fond de epuizare fizică și psihică, care a deteriorat temporar starea mea de sănătate. Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc.

Să ne întâlnim în rugăciune, acolo unde sufletele noastre își vorbesc altfel! Să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții un post cu mult folos duhovnicesc!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews