ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În satul Viscri, din județul Brașov, unde Prințul Charles al Marii Britanii deține o casă din secolul al XVIII-lea, ar putea fi introduse noi reguli pentru turiști.

Noile legi sunt menite să protejeze autenticitatea rurală a locului, care l-a atras în fiecare an și pe moștenitorul tronului Marii Britanii.

Accesul turiștilor cu mașina în Viscri ar putea fi interzis între lunile aprilie și octombrie. Vizitatorii vor fi nevoiți să își parcheze mașinile la intrarea în sat, iar apoi să se plimbe cu căruțe, a precizat Carolina Fernolend, care lucrează pentru o organizație culturală din cadrul Consiliului Europei, fiind și vicepreședinte al Trustului Mihai Eminescu, fundație dedicată protejării moștenirii istorice a Transilvaniei, aflată sub patronajul Prințului Charles.

În 2016, peste 35.000 de turiști au trecut pe la Viscri, un număr mai mare decât în anii precedenți. Autoritățile locale au contactat experți ai Comisiei Europene pentru a-i ajuta la realizarea noilor reglementări.

Autoritățile locale amenajează o parcare cu 150 de locuri în afara satului. Turiștii vor fi transportați în localitate cu una din cele 25 de căruțe puse la dispoziție de autoritățile locale.

Turiștii nu vor fi amendați dacă nu respectă regulile, însă autoritățile locale speră ca ele să fie respectate, mai ales că ele vor fi anuțate prin intermediul agențiilor de turism.

Satul Viscri, a cărei biserică fortificată a fost construită în preajma anului 1100, este inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco. Prințul Charles a cumpărat și restaurat o casă aici în 2006.

Turiștii români sunt majoritari la Viscri, în timp ce vest-europenii devin tot mai interesați de această frumoasă localitate din România.