„Vinovatul" pentru prăbușirea porții de intrare în Timișoara și, implicit, pentru moartea tânărului care a fost zdrobit în mașina pe care o conducea ar fi „o bucată de acoperiș adusă de vânt", susține consilierul personal al primarului Nicolae Robu într-o postare pe Facebook. 

Acesta a încercat să-și susțină teoria printr-o serie de fotografii care arată, spune el, cum bucăți din acoperiș se află lângă poarta căzută, subliniind că forța vântului pare să fi fost atât de mare încât a trântit chiar și o macara aflată în zonă.

„Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăți de acoperiș aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare și din poze, să fi fost și lovită de bucățile de acoperiș aduse de vânt! (...) Am postat mai devreme, după ce am vizualizat înregistrarea cu momentul în care a căzut poarta mărit și dat cu încetinitorul, presupunerea personală că poarta a fost lovită de un acoperiș înainte de a pica. Imediat am mers acolo să vad dacă mai e rămas ceva în jur și am găsit bucăți de acoperiș pe o suprafață foarte mare atât înaintea porții cât și după poartă. Am făcut poze și filmari și puteți vedea și dumneavoastră. Am găsit pe internet poza făcută din timpul descarcerării (prima poza a postării) și se vede clar în partea stângă a pozei, sub poarta picată, o bucată de acoperiș albă", a scris pe Facebook Cătălin Iapă. 

Acesta subliniază că lângă stâlpul căzut se poate vedea o bucată de acoperiș și că poarta este lovită mai mult în partea superioară, iar drept argument pentru a-și susține ipoteza aduce o fotografie cu o macara despre care spune că, dacă vântul a reușit să o rupă, acest fapt „indică ce putere a avut în această zonă în timpul furtunii". 

„Este o poză în care apare concomitent stâlpul căzut la pământ și o bucată de acoperiș foarte aproape de el, la nici 10 metri. În poza cu stâlpul căzut la pământ (cea în care apar numele orașelor înfrățite) se vede cum partea de jos nu pare a fi afectată/lovită, în schimb partea de sus e toată spartă ca și cum ar fi fost lovită. Aici s-ar putea să fi lovit bucata de acoperiș în poartă. În ultima poză a postării apare o clădire în construcție cu o macara ruptă efectiv de vântul de la furtună. (...) Faptul că vântul a rupt această macara, proiectată să suporte forțe foarte mari, indică ce putere a avut în această zonă în timpul furtunii", și-a încheiat consilierul explicația. 

Vineri au apărut în presă imagini șocante cu poarta de intrare din orașul Timișoara care a căzut peste o mașină aflată în mers. Tânărul care se afla la volan a murit în urma impactului.