ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viiturile au afectat grav judeţul Constanţa, unde a fost cod portocaliu de furtuni.  Cantităţile mari de apă acumulate au făcut ca în doar câteva minute drumul care leagă oraşul Năvodari de comuna Corbu să fie lovit de prima viitură, informează B1 TV.  

Drumul judeţean 226 s-a transformat repede într-un lac, iar autovehiculele au început pur şi simplu să plutească, poliţiştii de la Rutieră fiind nevoiţi să închidă circulaţia în zonă. Au trecut doar pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" și echipajele Serviciului de Ambulanță Constanța.

Cei de la ISU au intervenit cu un autoturism de teren pentru salvarea oamenilor blocați în mașinile surprinse de viitură. 20 de maşini au rămas blocate iar oamenii baricadaţi în ele au sunat în disperare pe numărul unic de urgenţă. În cele din urmă, au fost salvaţi de echipajele ISU iar 4 dintre ei au ajuns cu ambulanţele la spital. 

O a doua viitură a lovit comuna Corbu, unde zeci de gospodării au fost inundate de apă. 

Primăria Năvodari a intervenit şi ea cu un utilaj de mare tonaj pentru a-i scoate din mâl pe oamenii blocaţi. Potrivit localnicilor, în unele locuri apa a depășit chiar și un metru, iar mai multe animale au murit înecate.

Un angajat al pescăriei Corbu a fost dat dispărut. Echipajele ISU l-au căutat mai bine de o oră. Potrivit primarului din Năvodari, chiar și mașina șefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a rămas blocată pe câmp în timpul căutărilor. Din fericire, bărbatul a fost găsit în viaţă de echipajele de intervenţie.

Oamenii a căror case au fost grav afectate de viitură au fost cazaţi la Căminul Cultural din localitate.