ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O urgie de neimaginat lovește vestul țării. Morți, răniți, pagube uriașe. Premierul tună și fulgeră, printre altele, la adresa companiei de electricitate, fiindcă la 24 de ore după furtună, zeci de mii de oameni încă nu au curent. E compania aia privată străină căreia i s-a dat pe mai nimic ditamai halca din rețeaua de distribuție de electricitate, nu a făcut investițiile promise în teren și la fiecare furtună mai supărată părți bune din țară rămân fără curent.

31 de bănci nu au declarat profit în ultimii cinci ani, dezvăluie Ministerul de Finanțe. Implicit, au „scutit” statul român de încasarea unor sume considerabile. Printre acestea, BCR, „perla coroanei”, deținută de austrieci. Adică de ăia care au mai înghițit pe firfirei Petrom-ul, devenind jucători geo-strategici, care ne rad pădurile de ani de zile și care ne-o dau la gioale prin UE din orice poziție și pe cam orice subiect. În timp ce, cu bani de la UE, gazele românești exploatate de OMV în largul Mării Negre vor ajunge pe o conductă direct la Viena, fără ca românii să aibă acces la ele sau vreun rol în stabilirea prețurilor și destinațiilor acestora!
 
Gargară goală și pe tema limitării înstrăinării pământurilor. S-a trecut de 45% și se vinde într-o veselie, ca niciunde în UE. Deși vocile care susțin că situația e déjà demult o chestiune de siguranță națională continuă să dea semnale de alarmă. Da’…n-o fi bai, că doar repatrierea mascată a profiturilor e practicată la scară largă de tot felul de companii, iar exploatarea resurselor celor supuși, indiferent de felul acestora, se face de când lumea. Iar ocuparea efectivă a spațiului cucerit e chestiune de bază a oricărui imperiu, fie că e clădit prin forța armelor, fie prin cea a capitalului economic și politic…

Bai n-o fi în colonii nici fiindcă sub bagheta președintelui, pe site-ul Academiei se mai trage câte o "scunsa/prinsa pe cocoțate” cu Apelul celor 84 de academicieni care semnalează disperat pierderea economiei, deciziei și identității naționale. Bai n-o fi nici fiindcă au început să se așeze migranții pe aici, în timp ce vreo patru milioane dintre ai tăi sunt în pribegie. N-o fi nici fiindcă facem achiziții militare prea-nemintoase la comandă, nici că oficializarea la scară largă a altor limbi în stat plutește în aer, nici că statul e incapabil să apere interesele unor comunități românești lăsate fără școli prin vecini.
 
Cu atât mai puțin o fi bai că obișnuitele oase lăsate la ros prin colonii sunt roase cu nesaț de fufe, nepoți, fini și alți habarniști înghesuiți pe posturi (or fi și pe la ANM?) cu care n-au de-a face nici în clin, nici în mânecă. Sau că propaganda împotriva valorilor tradiționale a ajuns la niște cote care i-ar face să se simtă mici și rușinați și pe cei mai perfizi propagandiști de pe vremea bolșevicilor și naziștilor.

Las’…că nu-i bai… Sau?