Un bărbat de 50 de ani, din Serbia, care era căutat internațional pentru fapte de genocid, a fost capturat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-port, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe numele cetățeanului sârb era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și extrădare.

Stevan B. s-a prezentat, sâmbătă dimineață, în portul Galați, pentru efectuarea formalităților necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

„La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta fiind căutat în vederea arestării și extrădării, deoarece este cercetat pentru infracțiunea de genocid, săvârșită în perioada septembrie-decembrie 1991”, se precizează în comunicatul ITPF Iași.

Conform Poliției Române, în anii '90, sârbul a făcut parte dintr-o grupare paramilitară desfășurând în perioada 1991- 1995 acțiuni teroriste împotriva etnicilor croați și maghiari.

„Bărbatul, cetățean sârb, născut în Croația, figura dat în urmărire internațională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de crime de război împotriva populației civile, prevăzută de Codul penal croat, infracțiune corespunzând celei de genocid din legea penală română", se precizează în comunicatul Poliției Române.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.