Un bărbat de 50 de ani, din Serbia, care era căutat internațional pentru fapte de genocid, a fost capturat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-port, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe numele cetățeanului sârb era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și extrădare.

Stevan B. s-a prezentat, sâmbătă dimineață, în portul Galați, pentru efectuarea formalităților necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

„La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta fiind căutat în vederea arestării și extrădării, deoarece este cercetat pentru infracțiunea de genocid, săvârșită în perioada septembrie-decembrie 1991”, se precizează în comunicatul ITPF Iași.

Conform Poliției Române, în anii '90, sârbul a făcut parte dintr-o grupare paramilitară desfășurând în perioada 1991- 1995 acțiuni teroriste împotriva etnicilor croați și maghiari.

„Bărbatul, cetățean sârb, născut în Croația, figura dat în urmărire internațională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de crime de război împotriva populației civile, prevăzută de Codul penal croat, infracțiune corespunzând celei de genocid din legea penală română", se precizează în comunicatul Poliției Române.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews